Busch Group fremmer bæredygtige fremtidsteknologier
Vakuum er nødvendigt til mange innovative, miljøvenlige teknologier. Busch-koncernen, der er en af verdens største producenter af vakuumpumper, vakuumsystemer, blæsere, kompressorer og gasreduktionssystemer, er stærkt engageret i at reducere energiforbruget og fremme vedvarende energi. Virksomheden er også involveret i udviklingen af fremtidige teknologier, der kræver vakuum og kan bidrage til at modvirke klimaforandringer.
Den 24. oktober afholdes den internationale dag for klimaindsats for at øge bevidstheden om klimaforandringer samt fremhæve vigtigheden af bæredygtige strategier og miljøbeskyttelse. For at markere denne dag har Busch-koncernen præsenterede fem artikler om de bæredygtige fremtidsteknologier, som den er involveret i.
Produktion af solceller og solenergieffekt
En af disse teknologier er udviklingen af vedvarende energikilder som f.eks. solenergi. Vakuum spiller en vigtig rolle i produktionen af solpaneler: Takket være vakuum kan pladerne produceres hurtigere, er mere effektive og har en længere levetid. Vakuumteknologi anvendes til siliciumkrystaldyrkning, wafer-produktion, coating og laminering. Busch-koncernen tilbyder pålidelige vakuumløsninger til alle disse faser i produktionen af solpaneler.
Derudover arbejder Busch-koncernens R&D-afdelinger på vakuumteknologier, der er vigtige for udviklingen af innovative, fremtidsorienterede energikilder. For eksempel er vakuumpumper fra Pfeiffer en del af verdens største undersøgelse af kernefusion.
Busch-koncernen driver også sin egen brug af vedvarende energi fremad. I nye byggeprojekter er de en del af konceptet lige fra starten – ligesom solenergianlægget på taget af det nye produktionssted i Kina, der er under konstruktion.
Solenergi har mange fordele. Det kan produceres næsten overalt i store mængder og skaber i modsætning til fossile brændstoffer ingen skadelige udledninger. Derfor blev der også installeret et solcelleanlæg i bygningen af systemet på virksomhedens hovedkvarter i Maulburg, som i spidsbelastningstider leverer overskydende strøm til det lokale gitter. Men solenergi anvendes også på mange andre Busch-lokationer.
Busch UK har haft et solcellesystem siden 2021, og også her føres overskud ind i det lokale gitter. Den nyopførte bygning i Busch-koncernens sydafrikanske salgsvirksomhed i Johannesburg leveres af egne solmoduler. Med tilstrækkeligt sollys dækker solcellesystemet fra Busch Østrig, der blev idriftsat i 2023, hele anlæggets strømkrav og forsyner alt udstyr, herunder e-ladestationer til medarbejderbiler, maskiner på værkstedet, computere, køleskabe, belysning, gardiner og aircondition-enheder. Solcelleinstallationen på det nye højlager hos Ateliers Busch i Chevenez, Schweiz, genererer 23 % af stedets elbehov, mens installationen hos Busch Indien leverer næsten 43 %. Og Busch Spanien har også et system til egetforbrug og indfødning i det lokale gitter.
På tagene af Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions’ produktionssted i Asan, Korea, anvendes tosidede solmoduler til at opsamle sollys fra begge sider og generere elektricitet. Oversiden fanger direkte sollys, mens bagsiden absorberer lyset, der reflekteres fra tagfladen, og dækker 10 % af det årlige behov i Asan. Pfeiffer-mærkets DREEBIT-anlæg i nærheden af Dresden i Tyskland har siden 2022 produceret grøn elektricitet ved hjælp af solceller. Der er installeret højtydende solcellesystemer på hele anlægget på Pfeiffers hovedkvarter i Asslar, og produktionsstedet i Cluj i Rumænien drives også med et solcellesystem. Denne indsats er et vigtigt skridt i forpligtelsen til at reducere det økologiske fodaftryk og øge brugen af vedvarende energikilder. Samlet set er 63 % af Pfeiffers energiforsyning allerede emissionsfri.
Disse investeringer er en lille del af Busch-koncernens bestræbelser på at øge bæredygtigheden, hvormed koncernen bidrager til reduktionen af klimaskadelige udledninger.