Fødevare- og drikkevareindustrien: Kan det løftes?
I fødevareindustrien kræver det ekspertise at forstå forskellene mellem fødevareforarbejdning og fødevarefremstilling. Det er dog universelt anerkendt, at begge sektorer kræver strenge hygiejne- og renhedsstandarder. Dette inkluderer brug af personligt beskyttelsesudstyr (PPE) af arbejdstagerne, regelmæssig håndvask samt anvendelse af udstyr og maskiner, der nemt kan desinficeres og er fødevarevenlige. Dette stiller store krav som leverandør, og det er netop disse krav vi hos TAWI gør vores bedste for et efterkomme.
Fødevareforarbejdning omdanner råmaterialer til ingredienser – for eksempel at male korn til mel. Omvendt anskaffer fødevareproducenter disse ingredienser for at producere færdige varer, såsom en kage. En vigtig fællesnævner for begge sektorer er løft og transport af ingredienser, uanset om det er i rå form eller efter forarbejdning. I arbejdet med masseproduktion eller fremstilling indebærer ofte gentagne og tunge løft, hvilket kan medføre risiko for skader på arbejdstagerne og langsigtede muskellidelser eller lignede.
Forbedring af arbejdstagernes sundhed og sikkerhed, samtidig med at den fødevare, der fremstilles eller forarbejdes, er sikker at indtage, er af allerstørste betydning. Det er her, løfteudstyr kommer i spil. Det gør løft af ingredienser mere effektivt og sikrere for dig, dine medarbejdere og samfundet. Det virker som en selvfølge, ikke? Men måske har du nogle betænkeligheder ved at investerer i løfteudstyr. Ofte hører vi, at de spørgsmål der opstår handler om følgende:
Er det pengene værd? Kan vi klare os uden? Vil det fuldstændigt revolutionere driften?
Vi forstår disse bekymringer. Fødevare- og drikkevareproducenter har vigtige formål som maksimal effektivitet for maksimal rentabilitet, fokus på sundhed og sikkerhed for at beskytte medarbejderne samt øget kundetilfredshed. Vi har designet vores løfteudstyr med dette i tankerne og gjort dem alsidige til enhver situation i fødevare- og drikkevareindustrien, så din investering rækker længere. Så, vil det kunne løfte din virksomhed, med sådan en investering? Spoiler alert – med en løsning fra TAWI, er svaret ja.
Emballagematerialer: TAWI kan løfte det.
I fødevarebranchen ankommer hvert produkt med sine egne emballage- og temperaturkontrolspecifikationer for at forhindre fordærv. Lagervarer skal hurtigt aflæsses fra skibscontainere og opbevares inden for et kritisk tidsvindue for at forhindre dem i at blive ødelagt. Faktisk bidrager fødevarefremstillingsindustrien i Storbritannien til 12 % af alt madspild, hvilket svarer til cirka 9,52 millioner tons mad hvert år.
Emballagen, der er tilpasset fødevarens opbevaringskrav og karakter, skal finde en balance mellem at give tilstrækkelig beskyttelse og være omkostningseffektiv. Her kommer TAWI’s systemer ind i billedet – vores alsidige løsninger kan håndtere en bred vifte af emballagematerialer, fra plast-, papir- og jutesække til kasser, kartoner, ruller, tønder og alle typer kasser. Uanset hvordan dine varer ankommer, sikrer vores løsninger, at løftning af dem bliver let arbejde for dine medarbejdere. Dette forbedrer produktiviteten og øger sundhed og sikkerhed, samtidig med at spild holdes på et minimum.
Hvor kan løfteløsninger forbedre processerne?
En del af arbejdet inden for fødevareproduktion og -forarbejdning indebærer direkte kontakt med uemballerede råingredienser. Disse ingredienser udgør byggestenene i vores fødevareforsyning og skal håndteres med den største omhu og kliniske præcision. Dette er afgørende for at forhindre bakteriel kontaminering eller krydskontaminering med andre fødevarer, som kunne udgøre en betydelig risiko for forbrugerne. Med hjælp fra løfteløsninger bliver opgaven med at flytte fødevarer som ost, kød og frosne varer fra emballage til et transportbånd eller en blandeskål lettere. Disse løsninger strømliner ikke kun processen, men minimerer også menneskelige fejl, såsom utilsigtet tab af fødevarer under transporten fra et område i fabrikken til et andet, eller fra tanke til transportbånd og omvendt.
Fordelene ved løfteløsninger bliver især tydelige, når der arbejdes med tungere laster. I stedet for at belaste menneskelige ressourcer, påtager disse løsninger sig byrden, hvilket gør løfteprocessen både sikrere og mere effektiv. Dette beskytter ikke kun medarbejdernes velbefindende, men forbedrer også produktiviteten og opretholder renligheden i arbejdet, samtidig med at fødevarernes integritet sikres. Så, uanset om det drejer sig om et ostestykke, en kødstykke eller en batch af frosne varer, kan du være sikker på, at dine fødevarehåndteringsbehov er i gode hænder med løfteløsninger.
Skal vi hjælpe dig med din løfteopgave indenfor fødevare industrien?
Kontakt os foret uforpligtende besøg!