23948sdkhjf

Spredning i feltet af speditører..

Taiwan er nok ikke det vigtigste marked for dansk eksport-luftfragt med IATA-luftfartsselskaber. Men – det er nu slet ikke så ringe endda…

Taiwan er nok ikke det vigtigste marked for dansk eksport-luftfragt med IATA-luftfartsselskaber. Men – det er nu slet ikke så ringe endda…



Af Herbert Nielsen

I alt 621 tons blev det til i perioden januar-november. Og det var til en gennemsnitlig rate på 5.13 kroner pr kilo – og en samlet omsætning på 3.2 millioner danske kroner.

Det skal dog ikke tilsløre, at der var tale om en nedgang i volumen på fem procent i forhold til året før, og en nedgang i raten på 17.3 procent. Alligevel ikke dårligt gået..

De store speditører med gods til Taipei fra Danmark, igen kun medregnet IATA-carriers, var Geodis Wilson med 168 tons i perioden. Fulgt af DHL Global Forwarding med 163 tons. Men mens Wilson hentede kroner 5,05 per kilo i denne trafik, måtte DHL ”nøjes” med 4.95..

Målt på raten kom DSV dog flot ind foran disse to selskaber med en gennemsnitlig rate på seks kroner ud fra et volumen på 88 tons.

Fra top til bund

Rate-mæssigt blev det dog Seatainer, der gik af med prisen: En gennemsnitlig rate på hele otte kroner, dog kun på et volumen på tre tons.

Mahe Freight lagde sig så at sige midt i mellem med et volumen på 83 tons og en gennemsnitlig rate på 5.38, fulgt af Maersk Logistics med et volumen på 41 tons og en gennemsnitlig rate på 4.34 pr kilo.

Ser vi på raten alene tog UPS prisen hjem: Kroner tre pr kilo med et volumen på ét tons i perioden.

Sammenligning

Med i billedet skal det dog også nævnes, at de forskellige speditørers produkter ikke nødvendigvis er direkte sammenlignelige – de bruger forskellige luftfartsselskaber med forskellige ruter og lead-times og value-added services.

Men alligevel…

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.659