23948sdkhjf

Dansk Erhverv svarer

I TTN i går stillede vi i en række spørgsmål, som der var rejst tvivl om i forbindelse med DTLs nye arbejdsgiverforening – uden at det lykkedes os at få svar.

I TTN i går stillede vi i en række spørgsmål, som der var rejst tvivl om i forbindelse med DTLs nye arbejdsgiverforening – uden at det lykkedes os at få svar.



Efterfølgende har vi modtaget en række svar fra Dansk Erhverv Arbejdsgiver i hvis regi DTLs nye arbejdsgiverforening er oprettet.

Bl.a. spurgte vi til overenskomstforholdene, og her er svaret, at DTL Arbejdsgiver som nystiftet ikke har overenskomst med 3F for chauffører. – Men vi har aftalt med 3F, at vi begynder forhandlingerne om overenskomst i begyndelsen af januar 2008, lyder det fra Dansk Erhverv Arbejdsgivers overenskomstchef Morten Schønning Madsen, som også svarer, at det er rigtigt, at de virksomheder, som i forvejen har en overenskomst og som indmelder sig i DTL Arbejdsgiverforening fortsat er forpligtet og berettiget i forhold til den overenskomst. Det vil de være indtil der kommer en anden overenskomst i stedet.

- De nuværende overenskomster på DA/LO området løber frem til 1. marts 2010. Det er min forventning, at DTL Arbejdsgiverforening senest på dette tidspunkt vil forhandle overenskomster for samtlige medlemsvirksomheder, svarer han og tilføjer bl.a.:

- Vi indgår kun overenskomster som sikrer vores medlemsvirksomheder attraktive og konkurrencedygtige vilkår at arbejde under.

Om feriekort lyder svaret: For virksomheder der i forvejen er omfattet af overenskomster med mulighed for at anvende feriekortordningen, afgiver Dansk Erhverv Arbejdsgiver garanti for udstedte feriekort.

Et andet spørgsmål er om, ikke konflikter kan ende i dyre løsninger for vognmændene, hvis der f.eks. pludselig opstår en situation, der kan fortolkes. Kan DTLs arbejdsgiverforenings medlemmer ikke risikere at skulle betale dyrt for at få klaret problemet?

Det mener Morten Schønning Madsen ikke der er risiko for:

- Vi har en langvarig erfaring med at løse konflikter - også for virksomheder, der har en tiltrædelsesoverenskomst. Vi har i øvrigt et udmærket samarbejde med fagbevægelsen om at søge at løse konflikter – hvad enten det drejer sig om spørgsmål om forståelse af overenskomstregler eller om brud herpå, svarer han og går videre til spørgsmålet om hele uddannelsesområdet herunder uddannelsesstøtte til lærlinge, efteruddannelses af chauffører etc.:

- Det gælder generelt, at hvor virksomheder indbetaler til en uddannelsesfond har den også mulighed for at trække på fondens midler efter de regler som er fastsat i uddannelsesfonden. Spørgsmålet om uddannelse vil også være et af de punkter, som vi vil have stor fokus på i vores forhandlinger med fagbevægelsen, lyder det fra Morten Schønning Madsen, Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062