23948sdkhjf

Scania etablerer egen mekanikeruddannelse

Det betyder udvidelser på uddannelsesstederne i Nykøbing Falster og Vejle

Det betyder udvidelser på uddannelsesstederne i Nykøbing Falster og Vejle



Efter at undervisningsministeriet har valgt at ændre uddannelsen af lastvognsmekanikere, så der faktisk ikke længere er nogen helt målrettet uddannelse, som den der kendes i dag, har Scania Danmark A/S valgt at etablere sin helt egen uddannelse af lastvognsmekanikere.

Derfor har lastvognskoncernen udbygget samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne CEUS i Nykøbing Falster og Vejle Tekniske Skole.

Fra Scania Danmarks side lægger man ikke skjul på, at det er et erklæret mål at gøre det mere attraktivt for de unge at gå i lære hos de autoriserede Scania-forhandlere.

Scania Danmark har derfor igangsat en lang række initiativer, der skal tiltrække ikke bare etniske danskere, men også meget gerne nydanskere, da man har meget gode erfaringer med netop denne gruppe.


Målrettet uddannelse

Gennem den nye uddannelsesaftale sikrer Scania-organisationen, at niveauet på lastvognsmekanikeruddannelsen holdes højt oppe. Bl.a. får faglærerne på de to uddannelsesinstitutioner direkte adgang til Scania-organisationens intranet, så der kan laves opgaver, som er baseret direkte på Scanias egen dokumentation.

Uddannelsen dækker det totale uddannelsesbehov for nye Scania-mekanikere. Derfor vil alle fire danske Scania-forhandlere med i alt 30 lastvognsværksteder fremover sende deres lærlinge til de to uddannelsessteder for at blive uddannet.

Som en del af uddannelsen indgår også det sociale samvær mellem de nye mekanikere. Scania-organisationen sørger bl.a. for forskellige arrangementer spændende lige fra foredrag til f.eks. fabriksbesøg hos Scania i Södertälje. Mange af lærlingene vil skulle bo på uddannelsesstederne under skoleopholdene, så der vil også være

mere fritidsorienterede aktiviteter

Generelt vil Scania forsøge at skabe en team-ånd, som skal være med til at gøre det endnu mere attraktivt at være i lære hos Scania. På et væsentligt punkt vil de nye lærlinge skille sig ud.

Hver lærling vil få udleveret sin egen bærbare pc, så lærlingen får et fortroligt forhold til computerteknikken. Under et pressemøde for nylig, hvor Scania Danmark, CEUS og Vejle Tekniske Skole præsenterede den særlige Scania mekanikeruddannelse, blev det også slået fast, at eleverne under uddannelsen vil få hjemmeopgaver, som skal løses uden for skoletiden. Fra starten har man allerede sat sigtekornet højt. Scania har valgt det højeste niveau - nemlig "el-specialist" og "mekaniker-specialist".

Udvidet undervisningsforløb

Uddannelsen varer normalt tre år og syv måneder efter, at grundforløbet på en teknisk skole er gennemført. Heraf vil de 40 uger normalt foregå på skolebænken. Scania vil dog anvende 44 undervisnings-uger, fordi man vil fylde flere fag på. Forhold som har relevans i forhold til lastvognsbranchen og som vil klæde mekanikeren på til det fremtidige arbejde. Det er meningen, at der skal starte 36 nye Scania lærlinge hvert år - 18 i februar og 18 i september måned.

I i foråret starter der dog allerede 30 lærlinge, så det totale antal i 2006 kommer op på 48 lærlinge. De kommende lærlinge, der starter efter overstået grundforløb på en teknisk skole, indleder uddannelsen med en uges introduktion hos Scania Danmark, hvor de præsenteres for virksomhedens værdier, normer, historie m.m.

Skolegangen fortsættes hvor lærlingen skiftevis kommer på de to forskellige uddannelsessteder.

På CEUS vil der være fokus på det autoelektriske område, mens man på Vejle Tekniske Skole har mest fokus på det mekaniske.

Med etableringen af denne målrettede mekanikeruddannelse har Scania-organisationen taget et flot initiativ, som sikkert inden så længe vil blive efterfulgt af andre lastvognsproducenter, der ønsker at sikre et højt niveau på reparations- og servicearbejdet på sine serviceværksteder.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.053