Kun 10 procent prioriterer uddannelse
De små virksomheder inden for transport ignorerer fortsat fremtidens krav om uddannelse og opkvalificering af arbejdskraften, fremgår det af en helt ny ATL-analyse
- Når man tager det omgivende samfunds fokus på uddannelse i betragtning, er de små virksomheders kølige forhold til uddannelse og efteruddannelse temmelig bemærkelsesværdig. Transportvirksomheder er tilbøjelige til ikke at prioritere uddannelsesaktiviteter højt nok. Vi har opfordret vores medlemmer til at tage emnet alvorligt, men jeg må indrømme, at det indtil videre ikke er sket i tilstrækkeligt omfang, siger direktør Poul Juelsbjerg, ATL
To ud af tre virksomheder, der har færre end 10 ansatte, har højst uddannelse på dagsordenen en enkelt gang om året. Til sammenligning er det blandt virksomheder med mellem 30 og 60 ansatte kun 21 procent, der så sjældent sætter fokus på spørgsmålet.
Blandt de større virksomheder tegner der sig et helt andet billede. I undersøgelsen er der slet ingen virksomheder med mellem 60 og 800 ansatte, der angiver uddannelse og efteruddannelse som værende mindre vigtigt eller uden betydning.
Blandt store virksomheder med mellem 120 og 400 ansatte har godt to tredjedel udarbejdet en egentlig uddannelsespolitik, mens andelen blandt virksomheder med færre end 120 medarbejder ligger markant lavere.
- Virksomhederne bør indse, at de penge, der bliver brugt på uddannelse ikke er en udgift, understreger Poul Juelsbjerg.
Analysen bygger på en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt ATL’s medlemmer. 364 medlemmer svarende til 26 procent af 1.425 adspurgte virksomheder har medvirket i undersøgelsen.
-----