Ledere til den maritime industri og transporterhvervene
Masteren henvender sig til folk, der sidder i eller er på vej til en ledende stilling - inden for søfart, logistik, service, udstyr, havnedrift, transport - samt til medarbejdere, som har ambitioner om at få en nøgleposition med særlig kompetence.
Der er tale om en deltidsuddannelse, hvor man kan følge undervisning sideløbende med jobbet. Samtidig satses der i undervisningen på stor vekselvirkning mellem teori og praksis, for det sikrer maksimal indlæring og høj nytteværdi ? ikke kun for den enkelte studerende, men også for den virksomhed, som vedkommende er ansat i.
Der lægges vægt på at sætte de studerendes arbejde ind i en større sammenhæng, så de bliver i stand til at analysere deres organisationer og til at handle i bredere sammenhænge. Deltagernes personlige udvikling og evne til at kommunikere og samarbejde vil ligeledes blive inddraget for at styrke deres evne til at overskue og styre udviklingen.
Valgfrie moduler
Masteren er opbygget med både obligatoriske og valgfrie moduler, som kan tages i ét samlet forløb eller enkeltvist. De obligatoriske moduler fokuserer på innovation, strategisk ledelse, international økonomi og jura, mens de valgfrie moduler ? for eksempel security og crisis management, projektledelse, transportøkonomi eller international marketing - sikrer, at man også kan fokusere på det, der passer bedst til ens karriereforløb.
Udover almindelig undervisning på Syddansk Universitet i Esbjerg anvendes de nyeste metoder inden for e-learning, hvor den enkelte kan være i dialog med lærere og medstuderende i avancerede chatrooms. At lære at bruge avanceret kommunikationsteknologi er således også en del af uddannelsen, lyder det fra universitetet.
AdgangskravEn relevant professionsbachelor, HD, diplomuddannelse, eller en akademisk bachelor- eller kandidatuddannelse og mindst 2 års relevant erhvervserfaring giver direkte adgang.
Ved anden uddannelse (som f.eks. maskinmester eller skibsfører) foretages en individuel bedømmelse af ansøgningerne. Det er derfor vigtigt, at ansøgerne kort redegør for kurser og undervisningsforløb, som de eventuelt har deltaget i, samt for de arbejdsopgaver og ansvarsområder, de har haft. Også her skal ansøgere have mindst 2 års relevant erhvervserfaring.
Undervisningen foregår fortrinsvist på dansk, men der kan være gæsteforelæsninger og undervisningsforløb på engelsk. Semesterprojekter og masterafhandling kan afleveres på dansk eller engelsk.
Prisen er sat til 100.000 kr. og ansøgningsfristen er 5. januar 2006.
Fin opbakning
Uddannelsen bakkes op af både organisationer og virksomheder. Således hæfter administrerende direktør i Dampskibsselskabet TORM: Klaus Kjærulff sig ved, at uddannelsensætter fokus på den internationale markedsplads og sikrer den nødvendige kobling mellem teori og praksis til gavn for Danmarks førerposition i den maritime verden.
DTL-direktør Erik Østergaard fremhæver, at globaliseringen i transport og logistik kommer til at foregå i et mere og mere krævende internationalt miljø. Det stiller krav til optimering af transportopgaverne gennem øget samarbejde mellem de forskellige aktører i transportkæden. Transport og logistik er rykket ind på direktionsgangene, påpeger han.
-----