DFDS har skærpet kontrollen ombord
Således oplyser DFDS efter et møde med repræsentanter for Dansk Sø-Restaurations Forening, Dansk Navigatørforening/Søfartens Ledere og Restaurationsbranchens Forbund, DFDS? ledelse har indført en række nye kontrolprocedurer:
Der vil i alle rederiets skibe flere gange hver aften/nat med tilfældige mellemrum blive foretaget rundering i besætningsafsnittene af en officer med henblik på at kontrollere, at der ikke sker overtrædelse af rederiets alkoholpolitik.
Der føres fortegnelse over disse runderinger med angivelse af tidspunkt, rute, områder samt eventuelle observationer.
Der sker øjeblikkelig indgriben, såfremt der observeres tegn på, at politikken ikke overholdes ? eller blot ved mistanke om, at en sådan situation er under udvikling.
Konsekvenserne af overtrædelser af rederiets alkoholpolitik er indiskutable.
Der foretages regelmæssigt ved arbejdstids begyndelse samt lejlighedsvis i tjenesteperioden stikprøvevis kontrol med alkoholmeter.
Sikkerhed prioriteresKoncerndirektør Søren Jespersen udtaler: - Vi har set indicier på, at vores restriktive alkoholpolitik er overtrådt. Sikkerhed til søs vil altid have første prioritet hos DFDS. Jeg er udmærket klar over, at de nye, skrappe restriktioner og kontroller vil være til gene for den altovervejende majoritet af vort personale, der altid overholder alle regler, men jeg er overbevist om, at alle vil have forståelse for nødvendigheden heraf, siger han.
Jeg vil hurtigst muligt personligt mødes med besætningerne på vores skibe for at redegøre for baggrunden for ledelsens dispositioner.
-----