EU på hovedet
Men som noget nyt er en stribe borgerlige debattører ? i sig selv et relativt nyt fænomen ? begyndt at markerer en klar modstand mod EU's forfatningstraktat, som jo skal til afstemning herhjemme til september. De advarer ud fra en mere ideologisk borgerlig-liberal platform om EU som en overstatslig institution, der vil besværliggøre demokratiet herhjemme.
Der er intet nyt i borgerlig EU-skepsis, men det er interessant, at se hvordan tingene pludselig er ved at blive vendt på hovedet, så EU af nogen nu nærmest opfattes som et halv.socialistisk projekt med velfærdsdyder og stats-styring på højt niveau.
Her er det værd at holde sig for øje, at Danmark har brug for et velfungerende EU, som kan sikre, at vore interesser ikke blot kan køres over af store lande egenrådighed. At der er fælles regler som håndhæves, og at landene samarbejder om et økonomisk styrket Europa.
Ikke mindst transportsektoren har som grænse-overskridende erhverv brug for, at der er ordnede forhold ? at det ikke er alle kamp mod alle med det laveste fællesnævner som vinder. Dansk transport står for effektivitet og kvalitet på én gang. Vi udsættes for hård konkurrence allerede i dag, og derfor er det ekstra vigtigt, at dansk kvalitet ikke kan undermineres af mindre lødige udbydere.
Det er sundt at der pågår en aktiv debat om, hvad EU skal og ikke skal. Men vi skal samtidig forstå at bruge EU som et redskab til øget kvalitet og konkurrencekraft i det hele taget ? og så skal vi i øvrigt have mere gang i handelen med Østeuropa, så vi ikke sakker bagud.
-----