23948sdkhjf

Tysk lastbilpoliti bremser Toll Collect

BAG kræver, at Toll Collect stopper med at opsige aftaler de registrerede brugervirksomheder, der protesterer mod Toll Collect’s nye forretningsbetingelser

BAG kræver, at Toll Collect stopper med at opsige aftaler de registrerede brugervirksomheder, der protesterer mod Toll Collect’s nye forretningsbetingelser



Opkrævningen af den tyske vejskat var ikke mere end et par uger gammel, før det private maut-konsortium Toll Collect, udsendte nye skærpede forretningsbetingelser til de registrerede vognmandsvirksomheder.

En række vognmænd har protesteret mod de ændrede forretningsbetingelser, der begrænser Toll Collects erstatningsansvar og pålægger afbestillinger af maut-billetter et gebyr på € 3. Toll Collect har reageret ved at opsige klagernes aftale. Det betyder, at virksomhederne reelt er henvist til den besværlige bookning og betaling af vejafgift via maut-terminaler på tankstationer.

Den tyske vognmandsorganisation har klaget til de tyske konkurrencemyndigheder – en klage, der ifølge normal forvaltningsmæssig praksis har opsættende virkning.

Men det her ikke bremset Toll Collects lyst til at opsige aftalen med de vognmænd, der ikke har returneret den nye forretningsaftale i underskrevet stand.

Derfor er det tyske lastvognspoliti BAG nu gået ind i sagen med en skarp irettesættelse af Toll Collect, der kræver at Toll Collect indstiller opsigelserne indtil konkurrencemyndighederne har truffet en afgørelse.

Dansk Transport & Logistik følger sagen.

- Vi hører gerne fra medlemsvirksomheder, der over for Toll Collect måtte have protesteret over de nye forretningsbetingelser, og som efterfølgende er blevet opsagt af Toll Collect, udtaler DTL’s cheføkonom Ove Holm ifølge vognmandsorganisationens hjemmeside.

Ove Holm deltager i den arbejdsgruppe, som EU-Kommissionen har nedsat til at følge den tyske vejskat. Gruppen mødes næste gang 24. februar.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063