23948sdkhjf

Gas på 300 spanske skraldebiler

Iveco har leveret den sidste af 300 miljøvenlige naturgasdrevne renovationslastvogne til bystyret i Madrid

Iveco har leveret den sidste af 300 miljøvenlige naturgasdrevne renovationslastvogne til bystyret i Madrid



Renovationslastvognene i den spanske hovedstad Madrid er nok ikke blevet helt lugtfri, men 300 af dem hører nu til de mest miljøvenlige af slagsen. Iveco har afsluttet leveringen af en storordre på 300 lastvogne med naturgasmotor (CNG-motor) til drifsselskabet FCC (Fomento de Constucciones y Contarta S.A.), der varetager renovationen i Madrid.

CNG-motorerne fra Iveco forbrænder komprimeret naturgas i en såkaldt støkiometrisk proces, hvilket angiveligt bringer emissionen af skadelige stoffer og støjniveauet klart under værdierne i standarden Euro 5, der er gældende fra og med 2009.

Derfor har Iveco – angiveligt som den eneste europæiske producent – opnået godkendelse for alle koncernens CNG-motorer ifølge EEV-standarden (Environmentally Enhanced Vehicle = særdeles miljøvenligt køretøj).

I Madrid anvendes motorer af typen Iveco Cursor 8 CNG med 191 kW (260 hk).

Flåden af CNG-drevne renovationsbiler i Madrid er hovedsageligt sammensat af treakslede og toakslede lastbiler. Opbygningerne på de treakslede lastbiler med 26 t tilladt totalvægt har en kapacitet på 25 m³. Med deres korte akselafstand, en totallængde på kun 9,5 m og den tvangsstyrede efterløbsaksel er de meget manøvredygtige og velegnede til kørsel i bytrafik og på snævre gader i byens centrum.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064