23948sdkhjf

En regulær kamp

Det handlede om nogle politiske valg og om, hvordan magten skal fordeles. Selv om forløbet også rummede både rod og skinger tale, så viser det, at der her er tale om en regulær proces, hvor meningerne brydes.

Og det interessante ved udviklingen i hele EU-systemet, er at der i højere grad bliver tale om også en politisk kampplads. Det er det, som nu også er ved at gå op for venstrefløjen herhjemme. Vil man have indflydelse på politikken er det ikke nok fornærmet at vende ryggen til i hængekøjen og sige, at de er dumme alle sammen.

Derfor vil vi nok komme til at se nogle politiske brydninger på tværs af landegrænserne og på tværs at de traditionelle partiskel - samtidig med at EU's store udvidelse skal håndteres. Det vil givet skabe endnu mere tumult, endnu flere tåbelige situationer, endnu mere bureaukrati ? men også flere muligheder for at gøre tingene i samarbejde frem for hele tiden at modarbejde hinanden for at opnå kortsigtede nationale gevinster. Det kommer til at tage tid, men der er ingen vej udenom. Hvis de europæiske lande bliver ved med at sidde og pille i hver sin navle løber resten af verden forbi uden at se sig tilbage.

Indsatsen fra dansk side bør nu handle om at få bedst mulig indflydelse på de fælles beslutninger og ikke om at holde fast i den dødsyge opdeling i ja og nej, som lægger gift for enhver ordentlig diskussion og lader det hele gå over i taktik og politisk spil for vælgergalleriet. EU er så vigtig ? ikke mindst for transporterhvervet ? at vi må tage udfordringen alvorligt. Også i de perioder, hvor der ikke er folkeafstemninger lige om hjørnet. Lad os starte dialogen allerede før forfatningsafstemningen er udskrevet.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07