23948sdkhjf

Nu går tekstilbranchen i brechen..

Vi har rigtig mange kunder inden for tekstilbranchen her i området rundt om Billund, siger Michael Fog Pedersen, speditionsvirksomheden ALPI, der har netop denne branche som en vigtig niche. Og jeg hører fra mange, at der sukkes efter en mulighed for at flyve importen direkte ind til Billund fra de områder i Fjernøsten, der i dag er center for tekstilproduktionen. Det vil sige Kina, Hong Kong, Korea og Indien.

- I dag flyver vi importen ind til forskellige lufthavne på kontinentet. Det er Frankfurt, Amsterdam og flere andre. Derefter følger så trucking af importen frem til Danmark ? og det røver tid. En direkte fragtrute til Billund ville også være en stor fordel på en anden led: I dag må vi kæmpe om plads med mange store internationale spillere. Der er utrolig høj efterspørgsel på kapacitet fra Fjernøsten mod Europa og dermed også høje rater. Men det er klart, at de store spillere har særlige aftaler, der gør, at de kommer foran i køen. Derfor har vi en stor udfordring i at finde kapacitet her og der, og ofte må vi anvende mange transportører for at strikke logistikken sammen.


Et sundt projekt

Vi taler om store mængder af importgods i denne kategori. Derfor er der ingen tvivl om, at en direkte fragter fra Fjernøsten til Billund ville vise sig at være et sundt projekt for den airline operatør, der satser på sagen. De danske importører af tekstiler ville opnå en langt bedre kvalitet i deres logistik ved at anvende Billund Lufthavn, og Cargo Center Billund erklærer sig villig til at tilsætte en række value-added services efter behov for yderligere at raffinere produktet. Det kan handle om pakning og presning af forsendelserne, så de er bøjleklare til butikkerne.


Udfordringen

Men spørgsmålet er: Kan vi råbe højt nok til, at luftfartsselskaberne rundt om hører os?

- Det er vores udfordring: At gøre det klart for operatører, at der her er en vigtig opgave at løse. Det har vi tænkt os at gøre noget alvorligt ved i et samarbejde mellem importører, speditører og lufthavn, siger Michael Fog Pedersen.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069