23948sdkhjf

Lodsen hører med til god navigation

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen er tilfreds med meldingerne fra Vancouver, da der for første gang internationalt sættes tydeligt lighedstegn mellem sikker navigationspraksis og de internationale anbefalinger om at bruge lods.

Bendt Bendtsen, der også er minister for søfarten, understreger i den forbindelse:

- Skibe, der ikke tager lods i henhold til de internationale anbefalinger, følger ikke god navigationspraksis. Så enkelt er det. Vi vil nu indstille sigtekornet på netop de skibe, når vi skal kontrollere udenlandske skibe, der anløber vores havne.

Konferenceerklæringen gav således opbakning til et af punkterne i regeringens handlingsplan for øget brug af lods i de danske farvande.

Der var på mødet også støtte til andre danske mærkesager såsom at fokusere indsatsen på de skibe, der er i dårligst stand, samt at øge samarbejdet omkring forebyggelse af pirateri.


Klar over risikoen

Direktør Jørgen Hammer, Søfartsstyrelsen fremhævede på konferencen den udsatte geografiske position, som Danmark har ved den smalle ? og også den eneste ? indgang til Østersøen. Det giver en konstant påmindelse til os om at holde fast ved begrebet quality shipping og et rent havmiljø.

- Med den stigende skibstrafik I vore farvande, er vi kun alt for klar over den risiko og de problemer, som den dårlige skibsfart repræsenterer, sagde Jørgen Hammer og henviste til, at Danmark hvert år oplever skibe uden lods, som grundstøder, senest et stort tankskib lastet med gasolie, som i fuld fart løb på grund. Der var ikke lods ombord trods klare anbefalinger om det modsatte fra IMO. Det var rent held og en sandet havbund som hindrede en større olie-forurening, sagde Jørgen Hammer, som betragter det som en brist i sikker navigation ikke at følge IMO anbefalinger om lods.

Han håbede på fuld international opbakning til at fastholde IMO anbefalingerne.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078