23948sdkhjf

Vigtigt med konkurrence

De danske rederier finder det helt afgørende for en effektivisering af havnene er, at det sikres, at der er reel mulighed for flere operatører af de enkelte havnetjenester. Hermed får rederierne og andre brugere valgmuligheder, og konkurrencen vil sikre, at de mest effektive og dygtigste operatører overlever, og transportkæden optimeres.

Med rederne er ikke glade for et krav om, at alle operatører skal operere på basis af en offentlig autorisation.

- Der opereres ikke med en overgangsordning, hvilket kan betyde, at for eksempel rederier kort tid efter at have investeret i en havneterminal kan risikere at få frataget retten til at væ-re i den pågældende havn, og der findes kun en meget svag bestemmelse vedrørende havnelodsning, der næppe vil sikre effektivisering på dette område, lyder det fra Danmarks Rederiforening.

Derimod er der tilfredshed med, at havne ikke både kan varetage en myndighedsrolle og være konkurrent på samme tid, ligesom rederier får mulighed for at selv-håndtere ved at oprette egne terminaler. I den forbindelse er selvhåndtering ved brug af søfolk kun af mere marginal interesse, lyder det fra rederne.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078