23948sdkhjf

MOPACC – nyt el- og klimaanlæg fra Thermo King

Systemet er udviklet af en dansk flyingeniør

Systemet er udviklet af en dansk flyingeniør



Thermo King har netop afholdt en større pressekonference i Madrid under temaet from farm to fork, der omhandler hele transportkæden med temperaturkontrol fra producent indtil kunden henter varen i køledisken.

I den forbindelse lancerede Thermo King også et nyt produkt kaldet MOPACC (Mobile Power and Automatic Climate Control), der er et nyt anlæg til montering i lastbiler. MOPACC virker både som airconditionanlæg, når det er varmt og som varmeanlæg til førerkabinen, når der er behov for det – også selvom lastbilen er standset. Anlægget udmærker sig ved at kunne producere el både til opladning af lastbilens egne akkumulatorer og 230 volt brugs-el til f.eks. kaffemaskine, mikroovn m.v. I øvrigt er MOPACC udviklet af den danske flyingeniør Torsten Nordentoft fra Varde.

Direktør Pascal Richard fra Thermo King oplyste, at man har et samarbejde med syv lastvognsproducenter i Europa. I øjeblikket har Thermo King dog et specielt tæt samarbejde med fire lastvognsmærker, nemlig DAF, Renault, Scania og Volvo.

Direktør Pascal Richard fortalte videre, i øvrigt til stor forundring for hele forsamlingen, at der i februar 2005 vil komme en ny Renault MAGNUM i to versioner, og at denne lastvognsmodel vil være forsynet med MOPACC i begge versioner.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063