23948sdkhjf

Vi halter bagud

Danmark er bagud i uddannelseskapløbet, og der er brug for flere på arbejdsmarkedet med en uddannelse.

Danmark er bagud i uddannelseskapløbet, og der er brug for flere på arbejdsmarkedet med en uddannelse.



Det er nødvendigt, hvis danskerne fortsat skal være blandt de rigeste og bedst lønnede, mener DA, som i en ny rapport påviser, at en danske arbejdsstyrke ikke er væsentligt bedre uddannet end arbejdsstyrken i de lande, vi konkurrerer med. I de kommende år vil flere lande overhale os. Det har konsekvenser for den vækst og beskæftigelse, der skabes i Danmark, vurderer DA, hvis direktør, Henrik Bach Mortensen, siger:

- Hvis vi også i fremtiden ønsker at være blandt verdens rigeste og bedst lønnede, skal vi også være blandt verdens bedst uddannede. Gør vi ikke noget nu, bliver vi overhalet af andre lande. Danmarks vækst og beskæftigelse bliver højere, hvis flere på arbejdsmarkedet har en uddannelse. Det opnår vi ikke kun ved at uddanne flere. Vi må også sikre os, at unge hurtigere afslutter deres uddannelse, og at det betaler sig at arbejde længere tid for dem, der har taget en uddannelse. Ligeledes bør vi aktivt søge at tiltrække veluddannede fra andre lande.

- En af de væsentligste hindringer for, at flere kan få en uddannelse, er, at alt for mange forlader folkeskolen uden tilstrækkelige færdigheder. Det må vi gøre bedre - ikke mindst i lyset af, at vi allerede bruger flere penge på folkeskolen end andre lande, siger han.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.06