23948sdkhjf

DTL tilfreds med EU-regler om dyretransport

Dansk skuffelse vækker undren, da de nye regler betyder væsentlige forbedringer af dyrevelfærden

Dansk skuffelse vækker undren, da de nye regler betyder væsentlige forbedringer af dyrevelfærden



Det hollandske EU-formandskabs udvandede kompromisforslag om nye EU-regler for dyretransport, der blev vedtaget i ministerrådet i går, har vakt harme hos danske politikere. Især at køre- og hviletider og arealkravene fortsætter uændret og dermed faldt Danmarks ønske om væsentligt kortere tilladte transporttider.

Danmark var det eneste EU-land, der stemte imod. De resterende medlemslande lagde sammen med formandskabet vægt, på at der trods alt er væsentlig forbedringer. Herunder skærpet kontrol med dyretransporterne med anvendelse af GPS-data., strengere krav til uddannelse af chauffører, skærpede sanktioner og samarbejde mellem medlemslandene, samt betingelser for behandlingen af dyrene under ladning og lodsning.

De nye regler hilses velkommen af Dansk Transport & Logistik, der stiller sig undrende over for blandt andet justitsminister Lene Espersens negative reaktioner.

- I enhver politisk forhandling gives og tages. De danske dyretransportører er tilfreds med, at det endelig er lykkedes at nå til enighed om fælles europæiske regler. Det skal bestemt heller ikke undervurderes, at der specielt på kontrolområdet sker en kraftig stramning, udtaler DTL’s vicedirektør Morten Lindbo.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235