23948sdkhjf

For få maut-computere

Antallet af monterede On Board Units halter stadig lagt efter planerne – især for ikke-tyske vognmænd.

Antallet af monterede On Board Units halter stadig lagt efter planerne – især for ikke-tyske vognmænd.



Maut-konsortiet Toll Collect har for længst indrømmet, at målet om maut-computere (OBU’ere) i en halv million lastvogne ikke kan nås inden opkrævningen af den tyske vejskat går i gang til nytår.

Nye tal fra det tyske trafikministerium viser, at der er installeret knap 175.000 OBU’ere til dato. Men under 28.000 heraf sidder i udenlandske lastvogne, der ellers forventes at udgøre omkring en tredjedel af de maut-pligtige køretøjer på de tyske motorveje. Et efterslæb for ikke-tyske vognmænd, på mere end 10.000 enheder.

Der er bestilt godt 319.000 enheder, hvoraf godt 300.000 er leveret fra fabrikkerne.

Ifølge Dansk Transport & Logistik er der bestilt 2.552 OBU’ere i Danmark. 2.216 er leveret men kun 771 er monteret.

Efterslæbet vækker skarp kritik i DTL, der anser det oprindelige mål på en halv million OBU’ere som en afgørende forudsætning for, at opkrævningen af motorvejsafgiften kan afvikles optimalt:

- Da Toll Collect fastholder startdatoen 1. januar 2005 for den tyske vejafgift, vil en række europæiske transportvirksomheder, herunder de danske, blive tvunget til manuel opkrævning via internet eller terminaler. Derfor vil jeg endnu en gang på det kraftigste opfordre vores medlemmer til at få installeret en OBU, som er den mest fleksible betalingsform, udtaler DTLs ordførende direktør Michael Svane

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078