23948sdkhjf

Landsdækkende kontrol af cyklistspejle

For eksempel har Færdselsstyrelsen givet dispensation til Forsvaret, oplyser Ib Rasmussen, Færdselsstyrelsen. I den forbindelse er det imidlertid vigtigt at huske, at indtil blindvinkelsspejlene var monteret, skulle der være en passager ombord, der kunne holde øje med trafikanter fra højre. Det var en betingelse for, at dispensationen kunne gives, påpeger Ib Rasmussen.

? Og derfor mener Færdselsstyrelsen, at dispensationerne har ikke medvirket til at forringe færdselssikkerheden i den mellemliggende periode, sådan som det er blevet hævdet fra flere sider.

1.november var således absolut sidste chance for at komme helskindet igennem en spejlkontrol.

Landsdækkende kontrol

Vicepolitimester i Rigspolitiets Færdselsafdeling, Asger Lund Kristensen, under hvem politiets statistikker sorterer, udtaler:

- Vi mener, det er et yderst vigtigt område, men vi har skønnet, at det har været relativt uinteressant at lave kontroller på spejlmontering før 1. november, hvor dispensationerne udløber. - Vi har naturligvis i den forgangne måned optaget en række rapporter, hvori blindvinkelspejlene også indgik, men vi har ingen særskilt registrering på, om spejlmonteringen er gennemført, eller ej. Vi mente heller ikke, det på det tidspunkt var umagen værd at ændre opsætningen af vores database. Men fra uge 46 går det løs, - da gennemfører vi en landsdækkende kontrol med fokus på blindvinkelspejle på lastbiler, og først herefter vil vi kunne udtale os om resultatet.

DTL tilfreds

Det gælder ikke DTL, der er langt fastere i troen på, at medlemmerne følger forskrifterne: ordførende direktør Michael Svane, siger:

- Vi er godt tilfreds med, hvad vi kan konstatere ved selvsyn, at lastbilerne har fået monteret blindvinkelspejlene. Det er mit bestemte indtryk, at det er et område, der er styr på, slutter Michael Svane, DTL.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063