23948sdkhjf

Forslag om modul-forsøg i Tyskland

Først Holland, nu Tyskland. I hvert fald er der fra politisk hold i Tyskland interesse for at gennemføre en pendant til det igangværende hollandske forsøg med 25,25 meter modulvogntog.

Det er det liberale parti FDP, som ser modul-løsningen som en mulighed for at kunne klare den kraftigt stigende godstransport på de tyske veje og som et alternativ til udbygningen af den tyske infrastruktur

DTL påpeger, at det hollandske forsøg der blev indledt for to måneder siden har vakt stor interesse ? også i tyske erhvervskredse. I Holland er det tale om 76 transportvirksomheder med i alt 270 køretøjer, hvoraf 17 modulvogntog nu kører på de hollandske motorveje.

Brug for overblik

DTLs ordførende direktør Michael Svane har taget spørgsmålet om udbredelsen af modulvogntogene op på den internationale transportorganisation IRUs generalforsamling der begynder i Geneve:

- Der er brug for at danne sig et overblik over, hvor langt man er i de forskellige lande med modulvogntogsforsøg, siger han.

Danske vognmænd har længe efterspurgt en dansk åbning for modulvogntog, som jo er lovlige i f.eks. Sverige, og forventningen er, at det nok skal komme ? også fordi løsningen er både et økonomisk, effektivitetsmæssigt og miljømæssigt skridt fremad.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078