23948sdkhjf

VBG med næste generation af trækstænger

VBG introduceres nu Multi XF - en ny generation af trækstænger, så man med få grundkomponenter som basis kan man bygge tusindvis af trækstænger ved blot at bolte dem sammen

VBG introduceres nu Multi XF - en ny generation af trækstænger, så man med få grundkomponenter som basis kan man bygge tusindvis af trækstænger ved blot at bolte dem sammen



Det nye Multi XF-system er teleskopisk opbygget med boltede tværprofiler, der gør det muligt at bygge trækstænger i længder fra 1,3 m og helt op til 4,3 m, med c/c-mål mellem 700 og 1300 mm samt fire forskellige trækøjer (57,5 mm lige eller vinklet, 50 mm samt 40 mm diameter), dvs. et spænd, der dækker stort set alle tænkelige behov, oplyser VBG.

- M ed Multi XF-systemet kan en opbygger eller en vognmand forenkle logistikken og reservedelslageret væsentligt i kraft af, at et lille antal komponenter kan benyttes til så utroligt mange forskellige længde- og breddevarianter. Det vil få stor positiv virkning på omkostningerne, mener Ragnvald Andersson, der har været projektleder for udviklingsarbejdet.

Han oplyser, at den nye EU-godkendte familie af trækstænger muliggør vægtbesparelser i forhold til andre fleksible trækstangssystemer, til trods for at de er godkendt til samme præstationer. Opbygningen med separat trækøje og overlappende profiler, der let kan tilpasses, er en stærkt medvirkende årsag hertil. Afhængigt af længden kan vægtbesparelsen være op til ca. 30 pct. eller mere end 40 kg større nyttelast, fremhæver VBG og påpeger, at trækstængerne i Multi XF-systemet kan monteres af en enkelt person uden hverken boring eller svejsning.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078