23948sdkhjf

Fokus på egen sundhed er oppe i tiden

WorkLife Partner hjælper med det sociale ansvar lige fra ergonomi og sikkerhed til sundhedsfremmende tiltag. Flere transportvirksomheder på kundelisten

WorkLife Partner hjælper med det sociale ansvar lige fra ergonomi og sikkerhed til sundhedsfremmende tiltag. Flere transportvirksomheder på kundelisten



Det danskejede WorkLife Partners, der er en fusion mellem BST Varde, BST Gruppen og BST Vejle, er kendt inden for transporterhvervet. - Vi servicerer mellem 150 og 200 kunder inden for branchen, siger administrerende direktør Ulla Adolf, - og de efterspørger alt indenfor arbejdsmiljø, miljø, organisationsudvikling og sundhed. Typiske opgaver som WorkLife Partners løser for transportvirksomheder er f.eks. sikkerhedsrådgivning, arbejdspladsvurdering, psykisk arbejdsmiljø, ergonomiske vurderinger, indeklima, psykisk arbejdsmiljø, krisehjælp, helbredsundersøgelser, forebyggelse af fravær til sundhedsfremmende tiltag.

Trivsel

- Fokus på egen sundhed er et emne, der er oppe i tiden, fortsætter Ulla Adolf. - Det samme gælder virksomhedernes sociale ansvar, og en af vore 50 konsulenter er ofte med som rådgiver, når virksomhederne skal træffe beslutninger om forebyggende og sundhedsfremmende tiltag. Den sundhedsfremmende og forebyggende indsats sigter mod at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejdere og ledere kan trives. Derudover er det vigtigt at have fokus på, hvordan ledelsen og medarbejdere forholder sig til de kolleger, der er blevet syge eller mistrives. En social virksomhed er interesseret i, hvad de kan bidrage med for at syge medarbejdere kan fastholdes i arbejdet eller komme tilbage i arbejdet hurtigst mulig.

- Undersøgelser viser nemlig, at kun 50 procent kommer tilbage til arbejdspladsen, hvis fraværet har strakt sig over mere end tre måneder. Derfor er det både i medarbejderens interesse - og helt sikkert også bedst for virksomheden - hvis der gøres en aktiv indsats for at fastholde personen. Mange virksomheder har i dag den holdning, at det afgørende er ikke, om årsagen til fraværet skyldes forhold i privat- eller i arbejdslivet. Det vigtigste er at medarbejderen hurtigt kommer tilbage i til arbejdspladsen, ud fra et sundhedsmæssigt syn, siger hun.

Både fravær og nærvær

- Samtidig er en hurtig tilbagevenden til arbejdet med til at sikre, at den viden, som vedkommende er i besiddelse af, fortsat er til rådighed i virksomheden. I forbindelse med sygdom, som for eksempel ryg-problemer kan det være vigtigt at undersøge muligheden for evt. overflytning til andet - lettere - arbejde i en periode, frem for en sygemelding.

- Det er således en vigtig del af det sociale ansvar, at virksomhederne ikke bare har fokus på fravær, men i højere grad på nærvær. Altså hvad skal der til for at medarbejderne har mulighed for at fastholdes i arbejdet og ikke er sygemeldt og dermed væk fra arbejdet. Og det er en helt ny måde at anskue hverdagen i virksomhederne på, siger Ulla Adolf, WorkLife Partners.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063