23948sdkhjf

Redere og navigatører uenige

Som eneste organisation på området har Dansk Navigatørforening ikke fornyet overenskomsten med Danmarks Rederiforening

Som eneste organisation på området har Dansk Navigatørforening ikke fornyet overenskomsten med Danmarks Rederiforening



Således er der i dag ingen kollektiv overenskomst for navigatører. De er reelt ansat på individuelle kontrakter med rederierne.

Navigatørerne har dels økonomiske krav (ønsker ekstra kr. 442 som kompensation for manglende skattelettelse) og dels krav om ny overenskomst for duale skibsofficerer.

Men rederne mener at et ja til kravet vil give én faggruppe større lønfremgang end de øvrige.

Omvendt mener navigatørerne, at Danmarks Rederiforening har valgt at negligere en tidligere enighed om DIS om nettolønnens justering i forhold til personskatten, men det afviser rederne, som ikke vedkender sig en sammenhæng mellem de aftalte nettolønninger og personbeskatningen. Med DIS lovens indførelse frigjorde man netop lønningerne fra det almindelige skattesystem, således at der kunne aftales internationalt konkurrencedygtige lønninger, siger de og afviser også navigatørernes krav om ny overenskomst for duale skibsofficerer. (officerer som kan arbejde både på bro og i maskinen), idet man tilbyder navigatørerne samme overenskomst, som man har med maskinmestrenes forening.

Uenigheden er senest kommet frem i annoncer fra Dansk Navigatørforening, som foreslår, at DS-loven ændres, så søfolk får bruttoløn og betaler skat, som så af Told&Skat tilbageføres til rederierne, så erhvervsstøtten bliver synlig og kontrollerbar.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064