23948sdkhjf

Slagtilbud fra Hyundai

En af de asiatiske bilfabrikkers svagheder har altid været den kunstneriske udførsel. Derfor har japanske og koreanske bilfabrikanter også for længst hentet europæiske ekspertise, når det gælder om at sætte ansigt på teknikken.
Det gælder også for Hyundai Matrix, der er designet af det italienske designhus Pininfarina. Personbilen Matrix sælges naturligvis også på gule plader i Danmark.
Og efter en uges overraskende positivt bekendtskab, er dommen at Matrix Van ikke er så ringe endda.
Den lille Hyundai-MPV er måske ikke den kønneste af slagsen. Men pladsen er rigelig og designet er ikke bare gennemført fra yderst til inderst. Det er faktisk også ganske praktisk.
Den eneste designbrøler ? i denne testchaufførs personlige optik ? er, at instrumenterne sidder placeret over midterkonsollen. De hører nu engang til bag rattet, og så slipper man også for den utidige indblanding fra fartforskrækkede passagerer.
Men indrømmet, når speedometer m.v. nu skal sidde og blafre dér midt under vindspejlet, så er Hyundais udførelse faktisk ganske net.
Køreegenskaberne er gode og styringen er velafbalanceret. Den 1,5 liters CRDI diesel-motor har et respektabelt moment på 184 Nm og yder 82 hk. Der er ikke meget badutspring i motoren, men det, der er, rækker til fornuftig bedstemor And-kørsel ? også når der er læs på.
Brændstoføkonomien er god med et ECE-gennemsnit på 16,7 km/l.
Det er let at komme ind og ud af Matrix og adgangsforholdene til varerummet er også tålelige med de begrænsninger, som fraværet af todelte bagdøre og skydedør i siden nu en gang giver.
Matrix Van har en alenlang udstyrsliste som standard, både når det gælder komfort, og når det gælder sikkerhed. Alligevel er prisen næsten rystende rimelig.
Priserne starter ved en femmer under 90.000 før moms. Vælger man Matrix Van med dieselmotor, så stiger prisen de obligatoriske 10.000 kroner før moms.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065