23948sdkhjf

Århus Havn samler containere

Udvidelsen af containerterminalen med 300.000 ekstra kvadratmeter ruster Århus Havn til øgede trafikmængder.

Udvidelsen af containerterminalen med 300.000 ekstra kvadratmeter ruster Århus Havn til øgede trafikmængder.



Når Århus Havn om to år indvier 300.000 kvadratmeter havnearealer, betyder det ikke bare ekstra kapacitet, men også en samling af havnens to eksisterende containerterminaler. Det anser havnens direktør, Bjarne Mathiesen, som en væsentlig forudsætning for, at Århus Havn kan befæste sin position som transithavn på det voksende containermarked.

- Med en årlig omsætning på cirka 450.000 containere og en markedsandel på 63 af den samlede containeromsætning i danske havne er Århus Havn en væsentlig aktør og måske det bedste og eneste alternativ til de store kontinenthavne i Hamborg, Rotterdam og Bremerhaven, hvor der er en stigende forstoppelse, der breder sig til de europæiske motorveje. Ved at udvide vores hub her i Århus, vil vi sammen med Gøteborg blive en attraktiv omladningsplads for containertrafikken i Østersøen, sagde Bjarne Mathiesen.

Han understreger også, at den nødvendige infrastruktur i Århus Havns bagland nu er sikret med regeringens beslutning om statsstøtte til en tunnel under Marselis Boulevard.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.782