23948sdkhjf

EKSTRA - EKSTRA - EKSTRA - EKSTRA

Scandlines-mand i spidsen for vognmænd Dansk Transport & Logistik henter ny adm. direktør i færgerederiet Scandlines
Scandlines-mand i spidsen for vognmænd

Dansk Transport & Logistik henter ny adm. direktør i færgerederiet Scandlines



Den længe ventede afløser for Dansk Transport & Logistiks ordførende direktør Michael Svane bliver direktør Erik Østergarrd, Scandlines.

DTL har med valget af Erik Østergaard, 45, satset på en erfaren transportmand. Erik Østergaard har 27 års erfaring med transport, rederivirksomhed og færgefart. De sidste 14 år i det dansk-tyske færgerederi Scandlines, hvor han i de sidste fem år har været koncernansvarlig direktør for rutenetværket i Østersøen, skibs- og havnedrift, indkøb og HR.

Erik Østergaard er ifølge en pressemeddelelse fra DTL uddannet i Rederiet Knud I. Larsen. Herefter har han arbejdet i BR Marine Consult A/S og for Udenrigsministeriet, inden han i 1990 kom til det daværende DSB Rederi, der senere blev til Scandlines.

Erik Østergaard har studeret økonomi og management på IMD i Lausanne og har en MBA-grad fra University of Chicago's Graduate School of Business.

Han bestrider en række bestyrelsesposter, herunder som formand for Bilfærgernes Rederiforening, bestyrelsesmedlem i det børsnoterede Mols-Linien A/S, Det Europæiske Maritime Udviklingscenter og Handels- og Søfartsmuseet. Erik Østergaard er desuden medlem af en række komiteer i den danske og den svenske rederiforening samt i den internationale rederiforening ECSA.

Endelig er han medlem af eller formand for en række selskaber i Scandlines Gruppen.

- Med ansættelsen af Erik Østergaard er DTL særdeles godt rustet til at fastholde og udvikle den ansvarlige kurs, som DTL står for. Opgaven er fortsat at bevare et stærkt DTL og at fastholde DTL i det transportpolitiske centrum for at sikre transporterhvervet de bedst mulige politiske og økonomiske rammer, udtaler DTLs formand Anker M. Jensen.

DTL’s ordførende direktør Michael Svane meddelte allerede i sommer, at han flyttede over i HTS. Det sker samtidig med DTL’s optagelse i paraplyorganisationen.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688