23948sdkhjf

Mærsk forlænger Irak-aftale

A.P. Møller – Mærsks driftsaftale om havnedrift i Irak er forlænget

A.P. Møller – Mærsks driftsaftale om havnedrift i Irak er forlænget



De irakiske myndigheder har foreløbigt udsat den endelige beslutning om overdragelse af driften af Khor al Zubair havnen i det sydlige Irak for de næste 20 år indtil april 2005, skriver den belgiske transportavis, Le Lloyd, der indgår i den tyske bladkoncern DVZ-Gruppen.

Udsættelsen af den endelige beslutning har medført, at de irakiske myndigheder har forlænget A.P. Møller-Mærsk hidtidige kontrakt om havnedrift indtil april 2005.

- Det er det kommende valg i Irak, der får skylden for, at beslutningen er skubbet indtil april næste år, oplyser Søren Sjøstrand Jakobsen, APM direktør i Vest- og Centralasien. A.P.Møller-Mærsk fik i maj 2003 en femårskontrakt på driften af havnen. Kontrakten, der var underskrevet af Iraks midlertidige Coalition Provisional Authority (CPA), blev annulleret, da de irakiske myndigheder overtog magten. Herefter blev et nyt udbudsmateriale præsenteret. A.P. Møller-Mærsk er en af flere tilbudsgivere, og vinder APM-Mærsk licitationen, vil datterselskabet APM Terminals International komme til at stå for driften af Khor al Zubair havnen.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08