23948sdkhjf

Rod med afgangslufthavn på ”lavtgående fly”

Danske speditører indskærper, at fortransporter med lastvogn til europæiske lufthavne, skal foregå efter bogen.

Danske speditører indskærper, at fortransporter med lastvogn til europæiske lufthavne, skal foregå efter bogen.



Danske Luftfragtspeditørers Forening og Fagudvalg Luftfragt under Danske Speditører indskærper i et cirkulære, at de såkaldte AWB-dokumenter skal udfyldes præcist og fortransporter med lastvogn skal afvikles i overensstemmelse med AWB-erklæringen.

Baggrunden er, at brancheorganisationerne har fået kendskab til uhensigtsmæssige forhold omkring fortransporter af gods til europæiske lufthavne, hvor Billund Lufthavn er anført i AWB som ”airport of departure”.

I enkelte tilfælde, har godset bare aldrig været omkring Billund Lufthavn. Det er problematisk, da modtagerlufthavnen på baggrund af AWB-erklæringen, vil gå ud fra at godset har gennemgået den krævede sikkerhedskontrol i Billund Lufthavn.

”For at undgå en sådan potentiel sikkerhedsmæssig brist opfordres samtlige medlemmer til at være særligt omhyggelige med udfyldelse af AWB, herunder rubrikken om ”airport of departure” og i øvrigt afvikle fortransporten i overensstemmelse med AWB’s ordlyd,” hedder det i cirkulæret fra Danske Speditører.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063