23948sdkhjf

Nyt erfarings-værktøj til både nye og etablerede vognmænd

På Centerbakken på DTC i Vejle, hvor Transportbranchens Uddannelsescenter A/S, TUC, har til huse, markerede man den 1. oktober et nyt tiltag til transporterhvervet: Det var FUELS konceptet, som blev åbnet ved en ceremoni med amtsborgmester Otto Herskind Jørgensen og TUC-direktør Kirsten Høg i spidsen.

FUELS har trods navnet intet med brændstof at gøre. Navnet står for Før, Under, Efter, Læring, og er en database eller videnbank og et netværk for folk, som står overfor at etab-lere vognmandsvirksomhed, drive virksomhed eller gerne vil give deres erfaringer videre. Bagved ligger også et net af professionel kompetence.

Amtsborgmester Otto Herskind Jørgensen fandt, at det er nemt at forstå, at der er mange mennesker, som fascineres af at arbejde som selvstændig i transportbranchen.

- Det er suverænt Danmarks største arbejdsplads med 100.000 arbejdspladser, et område der er præget af stor selvstændighed og en arbejdspladskultur der er anderledes. Det er samtidig oplagt at, der er et behov for at lære noget nyt, fastslog han, og pegede på, at branchen er en meget speciel, hvilket bl.a. kan ses af det smalle grundlag som ofte er til stede ved virksomhedsetableringen.

- For nogens vedkommende er det blot nogle års erfaring som chauffør, et tre ugers kur-sus, samt en bankgaranti og en ren straffeattest dem er baggrunden for at blive selvstæn-dig i branchen, sagde ham samtidig med, at han anerkendte behovet for iværksætterån-den.

- Men når den type vognmandsvirksomheder er kommet i gang, mangler de ofte værktøjer til at drive denne type virksomheder - ikke på det faglige område, men generelt kræves der mange kvalifikationer til at drive en selvstændig virksomhed og få den til at gå godt. Jeg håber virkelig, at FUELS kan være med til at give et kompetenceløft til de små virksomhe-der i denne branche. Det er efter min mening absolut nødvendigt, ikke mindst fordi krave-ne fra transportkøberne vil blive stadigt mere kontante, sagde han.

Direktør Kirsten Høg forklarede baggrunden for navnet: Hun havde forsøgt at få domænet FUEL, men uanset hvilket efternavn hun prøvede på Internettet, var domænerne optaget, lige indtil hun prøvede med et ekstra ?s?. - og vups fik hun tildelt domænet, www.fuels.dk.

FUELS skal dog også lede tanken hen på brændstof og energi, for meningen er, at poten-tielle vognmænd kan henvende sig til FUELS og der få besvaret en masse spørgsmål, inden de starter. Tilsvarende kan nyetablerede vognmænd får råd og support til udvikling og drift af forretningen.

Velkendte spørgsmål

Det er en type spørgsmål, som TUC allerede er vant til at få hver dag pr. telefon, så svarene er ikke langt væk. Men så begyndte man at skrive detaljerne ned omkring den slags spørgsmål og svar. Det blev så startskuddet til totalkonceptet FUELS ? der omfatter en database og et netværk, som kan benyttes af såvel folk med tanker om at blive vogn-mand som allerede etablerede vognmænd - og samtidig kan tidligere vognmænd bruge FUELS for at fylde erfaringen og viden på databasen.

Det handler det om at man f.eks. som nyetableret kan få svar på en masse spørgsmål, som en anden vognmand måske lige har fået svar på dagen før og en tredje vognmand fik svar på i forgårs. Der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken flere gange.

Men hvilken glæde kan man have af at ophørte vognmænd er med på systemet?

Jo, måske kan nogle af de nye vognmænd lære af de fejltagelser som de ophørte måske har begået ? fejltagelser som måske har været så graverende, at de måtte lukke forretnin-gen ned.

Stærkt netværk

Selve databasen er delt op i seks segmenter, omfattende sygetransport, køreskole, limousinetransport, godstransport, taxa og bustransport.

I det omfattende netværk bag FUELS finder man Advodan Advokaterne, der f.eks. kan bistå med oprettelse af selskaber, FDE i Padborg, der kan klare bogføringen i en vogn-mandsvirksomhed, Revisorgruppen, som kan klare revisionsopgaver og tage sig af skatte-spørgsmål. Mercedes-Benz Finans, der bistår med finansiering herunder leasing af mate-riel. Jan Møller fra FUELS, der bl.a. kan bistå med udskiftningskalkulationer og brugtvær-disberegninger. Fra TU/FUELS kommer også Anton Ahrensberg, der kan give konsulent-hjælp omkring køre- og hviletidsproblematikken. Transsoft, der tilbyder EDB-løsninger til bogføring målrettet til transportbranchen. ITD, der kan tilbyde en række medlemsservices og Hydro Texaco med dieselservice.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095