23948sdkhjf

Havnelov blokerer for effektiv konkurrence

Havne beklager trafikministerens udsættelse af revision af Havneloven

Havne beklager trafikministerens udsættelse af revision af Havneloven



Trafikministerens beslutning om at lade Havneloven fortsætte i den nuværende udformning vækker ikke begejstring i Danske Havne, der ønsker en revision for at øge havnenes konkurrenceevne internationalt.

Formanden borgmester Uffe Steiner Jensen efterlyser især en liberalisering af havneselskabernes muligheder for at udbyde havneserviceydelser på konkurrencemæssige vilkår.

Han påpeger i organisationens nyhedsbrev, at havnenes overlevelse kræver, at de kan konkurrere med udenlandske havne og det kræver, at havnene kan tilbyde et one-stop-shopping koncept til transportkøberne. Men der er havne, hvor servicepaletten ikke er komplet, og derfor ønsker organisationen adgang til udbyde traditionelt private havneservices.

Danske havne har opstillet to ønsker til en revision af havneloven. Dels ønsker man de tre nuværende organisationsformer, kommunal havn, selvstyrehavn eller aktieselskabshavn bevaret. De to sidstnævnte havne-typer, skal have lov til at udføre havneservice i fri og lige konkurrence inden for lodsning, bugsering, trosseføring, stevedoring og lagervirksomhed.

Trafikministeren har udsat en revision indtil regeringens strukturreform er på plads.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158