23948sdkhjf

FUELS - nyt servicekoncept for nye vognmænd

Transportbranchens Uddannelsescenter på DTC i Vejle åbnede i fredags det nye koncept FUELS.

Transportbranchens Uddannelsescenter på DTC i Vejle åbnede i fredags

det nye koncept FUELS.



Det kan bedst beskrives som en åben værktøjskasse til hjælp for kommende og nuværende vognmænd. Selve åbningen af servicekonceptet, der startede med en ny hjemmeside, blev forestået af Amtsborgmester Otto Herskind Jørgensen og direktør Kirsten Høg. Amtsborgmesteren sagde bl.a., at det er nemt at forstå, at der er mange mennesker, som er fascineret af at arbejde som selvstændig i transportbranchen.

- Det er samtidig oplagt, at der er et behov for at lære noget nyt. Branchen er en meget speciel branche, hvilket bl.a. ofte kan ses af det smalle grundlag som er til stede som startgrundlag. For nogens vedkommende er det blot nogle års erfaring som chauffør, et tre ugers kursus, samt en bankgaranti og en ren straffeattest, der er nok for at blive selvstændig i den branche, sagde han.

Når mange af den type vognmandsvirksomheder er kommet i gang, mangler de ofte værktøjer til at drive virksomheden – ikke blot på det faglige område. Generelt kræves der mange kvalifikationer til at drive en selvstændig virksomhed og få den til at gå godt.

- Jeg håber virkelig, at FUELS kan være med til at give et kompetenceløft til de små virksomheder i denne branche, sagde Otto Herskind Jørgensen

FUELS står for Før, Under, Efter og Læring, mens S’et kom på, fordi man ikke kunne få domænenavnet fuel. Selve databasen er delt op i seks segmenter, omfattende sygetransport, køreskole, limousinetransport, godstransport, taxa og bustransport.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063