23948sdkhjf

Det gælder om at have det rigtige fodtøj på

På samme måde som mange privatbilister har et sæt vinterhjul liggende, bør også de professionelle gøre det til en vane at sikre sig med de rigtige vinterdæk, lyder opfordringen fra Tobøl Dæk.

På samme måde som mange privatbilister har et sæt vinterhjul liggende, bør også de professionelle gøre det til en vane at sikre sig med de rigtige vinterdæk, lyder opfordringen fra Tobøl Dæk.



Der er løbende sket en udvikling i vinterdækkene bl.a. med friktionsgummi og flere lameller i mønstrene, så de med i dag klarer flere opgaver. Således er pigdæk og den slags ved at blive stort set overflødige. Men der er forskellige gummiblandinger til forskellige behov. Således kræver ekstreme temperaturforhold en anden type gummi end almindelige vinterforhold.

- Der er ingen tvivl om, at de vognmænd, som er vant til at køre nordpå, er professionelle og dygtige til at sikre sig de rigtige vinterdæk, siger Erik Rasmussen, Tobøl Dæk.

- Men når det gælder f.eks. distributionskørsel herhjemme, er der mange, som ikke er opmærksomme på, hvor vigtigt det er med vinterdækkene. Det skyldes jo, at man satser på, at vejene som regel er godt ryddet. Men så er der ikke taget højde for de mere ekstreme vejr-situationer, som vi jo oplever nogle gange om året. Så er det dem uden vinterdæk, der pludselig står på tværs af vejen.

Danseskoene

Det er jo nøjagtig som med de sko, man tager på. Sko med lædersåler er fine, når man skal ud på dansegulvet, men skal man ud i sne og kulde er rågummi-såler at foretrække, for så står man fast. Nøjagtigt på samme måde med dæk, siger han.

Og der er forskel på om man skal nordpå eller sydpå med lastbilen. Tager man f.eks. en bus, der kører med skiturister, så er der forskel på om, man skal hele vejen op i de norske fjelde eller man kører sydpå til Schweiz, hvor det meste at turen foregår på motorvej og kun det sidste stykke til skisportsstedet foregår i sne. Det kræver forskellige dæk.

Erik Rasmussen peger på, at man skal tage højde for de mere ekstreme situationer, selv om vejret herhjemme som regel kun er helt slemt få dage om året. Men det er der uheldene sker. Og de koster penge. Derfor skal man være forberedt på det værste.

Et sæt vinterdæk koster reelt ikke ret meget, da man jo tilsvarende sparer kilometer på de sædvanlige dæk.

Tobøl, som i dag er en stor leverandør indenfor vinterdæk, har netop udsendt sit vinter-katalog med dæk til ethvert formål.

Tobøl Dæk er kendt for regummiering, som firmaet udfører under de strengeste normer. Således er produktionsapparatet underkastet et ISO 9001 kvalitetsstyringssystem

Produktionsapparatet styres overordnet af et ISO 9001 kvalitetsstyrings system, der sikrer et ensartet produkt og konstant udvikling og forbedring af produktet, fremhæver Tobøl.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078