23948sdkhjf

Brodne kar taget i stikprøvekontrol

Stråmand som ansvarlig leder i hver tiende vognmandsvirksomhed

Stråmand som ansvarlig leder i hver tiende vognmandsvirksomhed



Færdselsstyrelsen kvartalsvise stikprøvekontrol, der denne gang var landsdækkende, inkluderede kontrol af hvem, der reelt er vognmandsvirksomhedens ansvarlige leder. Og kontrollen for 3. kvartal viser, at der er problemer i hver tiende virksomhed med ansatte ledere.

De mange vognmandsvirksomheder, hvor den ansvarlige leder også er eneejer af virksomheden, er fritaget for kontrollen.

I 90 procent af de kontrollerede virksomheder konstaterede Færdselsstyrelsen, at den godkendte ansvarlige leder – som besidder virksomhedens vognmandstilladelser – også er den reelle ansvarlige leder. I de resterende virksomheder, hvor Færdselsstyrelsen fandt en stråmand på posten, kan man nu vinke farvel til tilladelserne til bus- eller godstransport.

Et af kravene til ansatte ansvarlige ledere er en ansættelseskontrakt og en årsløn på mindst 180.000 kroner. Kun godt halvdelen af de kontrollerede virksomheder er den ansvarlige leder aflønnet efter reglerne.

De resterende virksomheder har honoreret lederen i strid med den indsendte ansættelseskontrakt, blandt andet ved modregning i andre ydelser. Disse virksomheder har fået en påtale eller en advarsel og pålæg om at bringe forholdene i orden.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063