23948sdkhjf

Ser på uforståelig straf til arbejdsgivere

Hvert år får ca. 500 virksomheder en bøde eller bliver politianmeldt, fordi arbejdsmiljøloven er overtrådt. Også i de situationer, hvor arbejdsgiveren har gjort alt for at sikre sine medarbejdere et godt og sikkert arbejdsmiljø.

I Beskæftigelsesministeriet er man klar over, at arbejdsgiveren straffes selvom han eller hun har investeret i sikkerheds-udstyr, stillet udstyret til rådighed for medarbejderne og sikret sig, at alle ved, hvordan det skal bruges. Det står også klart, at den enkelte medarbejder også har et klart medansvar for arbejdsmiljøet. Det er hans eller hendes pligt at bruge sikkerhedshjelm, sikkerhedsliner, eller hvad der nu skal til for at udføre arbejdet på en forsvarlig måde

Uforståelig straf

Når arbejdsgiveren alligevel får en bøde for de overtrædelser, medarbejderen begår, er det fordi, arbejdsgiveren har det endelige ansvar for, hvordan medarbejderne udfører arbejdet. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen vil nu se nærmere på straffebestemmelserne i arbejdsmiljøloven.

- Jeg kan godt forstå, at arbejdsgiverne i nogle situationer føler sig urimeligt behandlet, når de får en bøde for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Selv om arbejdsgiveren har gjort alt, går det alligevel galt nogle gange, fordi medarbejderne alligevel ser stort på reglerne, siger Claus Hjort Frederiksen.

- For den arbejdsgiver, der synes, at han har gjort alt for at overholde arbejdsmiljølovens regler, kan det virke uforståeligt at blive straffet. Det gælder ikke mindst de små personligt ejede virksomheder, hvor ejeren synes, at han eller hun kommer i klemme i systemet og bliver uretfærdigt behandlet.

Ren samvittighed

- Derfor har jeg bedt mine embedsmænd om at undersøge, om vi ikke kan skrue reglerne sådan sammen, at arbejdsgivere med ren samvittighed ikke bliver straffet.

- Jeg vil også se på, hvordan vi kan gøre medarbejderne mere bevidste om deres del af ansvaret for et godt arbejdsmiljø ? for eksempel ved at øge mulighederne for at straffe medarbejdere, der ser stort på regler og forskrifter, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079