23948sdkhjf

Højt til loftet i Padborg

Byggeriet FDE Center Padborg skal både være et topmoderne hovedsæde for ITD og for den kommercielle virksomhed FDE og fungere som et konference- og mødecenter for transport-tiltag og også lokale arrangementer ? der er både kontorhus og konference-faciliteter i de markante bygninger på Lyren i Padborg.

Den officielle indvielse blev foretaget af trafikminister Flemming Hansen, som understregede transportbranchens store betydning for det danske samfund og brugte ikke mindst eksportvognmændenes indsats som et udtryk for den danske transportsektors høje internationale stade. Bl.a. derfor var han optimistisk på branchens vegne trods den hårde konkurrence.

Historisk dag

ITD-formand Mogens Therkelsen kaldte det en historisk dag for de danske eksportvognmænd og internationale transportører Efter 13 års adskillelse kunne man atter samle alle medarbejdere i FDE og ITD under samme tag.

- Vi håber med FDE Center Padborg at have skabt gode rammer for fortsat at kunne give vore medlemmer en optimal service og hjælpe med til, at det danske transporterhverv også fremover kan klare sig i et stadigt mere internationalt konkurrenceklima, der stiller store krav til hver enkelt af vore medlemsvirksomheder, sagde han.

Og i samme forbindelse understregede ITD-direktør Jens Iwer Petersen, at det ikke er et rent kontorbyggeri:

- Det er et bredere koncept, hvor ITD og FDE sammen med eksterne lejere har forsøgt at skabe et spændende og attraktivt arbejdsmiljø. Vi har ønsket at sikre, at vi også fremover kan fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere. Vidensdeling, gensidig inspiration, et udvidet samarbejde mellem erhvervsliv og forskning og det at skabe en international atmosfære, har været det store mål. Alle i centret kan nyde godt af synergier og stordriftsfordele.

Relevante lejere

Ud over ITD og FDE har også Institut for Transportstudier, Padborg Udviklingscenter, Region Sønderjylland Schleswig med tilhørende grænsependlerrådgivningskontor og Konsulentfirmaet Worklife Partners A/S lejemål i bygningen. FDE Center Padborg består af en kontordel på ca. 3.000 m2 og en konferencedel på ca. 1.250 m2. De to bygningsdele er forbundet via en glasgang, som understreger den lyse og åbne stil. Der er bevidst valgt en mellemting mellem kontorlandskab og cellekontorer.

FDE Center Padborg er ejet af FDE Holding A/S, som er et datterselskab af ITD. Alle virksomheder har lejet sig ind i centret på lige vilkår. Konferencedelen køres som en selvstændig økonomisk enhed, hvor alle lejere og eksterne betaler for brug af faciliteterne.

Det er MT Højgaard, der har været hovedentreprenør (med en hovedentreprise inkl. grund på 43,5 mio. kr.). Arkitekter er Schmidt, Hammer & Lassen. Ingeniør: Dirks Rådgivende Ingeniører A/S.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063