23948sdkhjf

Lastas tilkendt stort beløb

Hydro Aluminium endte med at trække sig i en fogedsag

Hydro Aluminium endte med at trække sig i en fogedsag



Hydro Aluminium endte med at trække sig i en fogedsag, som Hydro selv havde anlagt mod Lastas – nu er Hydro imidlertid blevet dømt til at betale sagsomkostninger.

Det var en tvist om nyudviklede aluminiumsprofiler, der udviklede sig til en fogedsag om plagiat med meget på spil. Således er Lastas Service A/S den 6. august i år i Vestre Landsret i Viborg blevet tilkendt 300.000 kr. til dækning af sagsomkostninger ved en tidligere fogedsag anlagt af Hydro Aluminium Trans A/S.

Samtidig er Hydro Aluminium Trans blev pålagt at betale Lastas 10.000 kr. i sagsomkostninger for Landsretten.

Hydro Aluminium Hydro Trans A/S mente på grund af nogle nye aluminiumsprofiler til lad, som Lastas har udviklet, at have lidt et tab, fordi der efter Hydros mening var tale om plagiater af Hydros produkter. Der var begæret nedlagt fogedforbud mod 37 enkelte profiler, der også omfattet tilbagetrækning af allerede leverede profiler. Omvendt havde Lastas Service A/S opgjort sit modkrav til ca. 58,5 millioner kroner, hvis Hydro ikke fik ret i sin påstand. I fogedsagen, som fandt sted den 22. december sidste år i retten i Horsens, blev afsagt en kendelse, der bl.a. siger, at sagsøgeren, (Hydro) havde hævet sagen dagen forinden sagens berammelse i begyndelsen af december måned. Udgangen på sagen i retten i Horsens blev bl.a., at Hydro Aluminium Hydro Trans A/S skulle betale Lastas Service A/S 74.000 kr. i sagsomkostninger. Denne beslutning kærede Lastas Service A/S til Vestre Landsret, hvor Lastas i stedet har fået tilkendt 300.000 kr. til dækning af sagsomkostningerne. Direktør Ulrik Nielsen Hydro Aluminium Trans ønsker ikke at kommentere sagen.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078