23948sdkhjf

Lukket på grund af konkurrence

Endnu en dansk vognmandsvirksomhed har på grund af faldende kørsel og prispres fra udenlandske vognmænd kastet håndklædet i ringen.

Endnu en dansk vognmandsvirksomhed har på grund af faldende kørsel og prispres fra udenlandske vognmænd kastet håndklædet i ringen.



1. september er Bechgårdens Transport ApS, Bjerringbro, taget under konkursbehandling af Skifteretten i Kjellerup. Virksomheden, der har eksisteret i fire år, har løst nationale og internationale transportopgaver med ni chauffører og ni lastbiler, da aktivitetsniveauet toppede. Kurator i boet, advokat Peter Sindberg, Bjerringbro, oplyser, at konkursen startede med en frivillig betalingsstandsning i maj måned, hvor håbet var at få økonomien under kontrol og udbetalt en pæn stor dividende til kreditorerne. – Men der gik for lang tid med at få solgt de syv lastbiler, der var tilbage, og i mellemtiden krævede Erhvervs- og Selskabsstyrelsen selskabet tvangsopløst på grund af manglende regnskab, som faktisk aldrig blev indsendt. SiD havde også anmeldt et krav på omkring 500.000 kroner i chaufførtilgodehavender. De mente, at overenskomsten var blevet tilsidesat og at chaufførerne havde flere penge til gode. Konkursen 1. september var eneste udvej, og der står vi så nu. Hvordan økonomien ser ud, er svært at sige i dag. Der er en del udestående fordringer, der skal hjem i kassen, - jeg tror, beløbet er omkring 800.000 kroner, og derfra skal så trækkes blandt andet SiDs lønkrav på 500.000 kroner, som jeg foreløbigt har afvist på boets vegne, og den diskussion skal vi have med SiD, før vi kan gøre dividenden endeligt op, siger advokat Sindberg. Ejeren af Bechgårdens Transport ApS, Peter Rasmussen, er fratrådt som direktør og har fundet andet arbejde.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063