23948sdkhjf

Nej tak til tungere og længere lastvognstog i Norge

- Samferdselsdepartementet vil ikke åbne det norske vejnet for trafik med længere og tungere vogntog.

- Samferdselsdepartementet vil ikke åbne det norske vejnet for trafik med længere og tungere vogntog.



Brug af vogntog med en længde på op til 25,25 meters længde kan være med til at gøre vejtrafikken mere utryg. Dertil kommer, at større vogntog vil kræve store beløb til ekstra forstrækning og vedligeholdelse af vejnettet, noget som vil gå ud over andre vejudbygninger og indsatsen på vedligeholdelsen over hele landet.

Det siger samferdselsminister Torild Skogsholm samtidig med, at der fra andre sider inden for transporterhvervet udtales ønske om, at dele at stamvejnettet åbnes for trafik med totallængde op til 25,25 meter.

Efter de nuværende regler har man lov til at køre på det norske vejnet med en totallængde på vogntog indtil 18,75 meter og 22 meter for tømmertransporter på visse strækninger, mens den øvre grænse for den samlede vogntogsvægt er maksimalt 50 ton.

- Jeg mener ikke, at det er aktuelt at ændre på disse regler, og jeg har bemærket mig at Trygg Trafikk og Norges Automobil-Forbund er blandt dem, der vil fastholde de nuværende regler, siger samferdselsminister Torild Skogsholm.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062