23948sdkhjf

Meget tilfredsstillende brændstoføkonomi i den nye Scania

- Det er ca. 150 meter mere pr. liter brændstof end med min tidligere Volvo FH12, siger sønderjysk vognmand om sin nye Scania R-500

- Det er ca. 150 meter mere pr. liter brændstof end med min tidligere Volvo FH12, siger sønderjysk vognmand om sin nye Scania R-500



Normalt plejer man at sige, at brændstofforbruget stiger, når man går op i slagvolumen.

Det behøver dog ikke altid at være tilfældet. Danmarks første leverede Scania R-500 har nu rullet en del kilometer, og vi har af vognmand Uno Sørensen fået lov til at se forbrugs-tallene.

Det ser pænt ud. Det er ca. 150 meter bedre pr. liter brændstof, end det jeg kørte med den Volvo FH12 jeg gav i bytte, siger vognmanden.

Kassel bakkerne

Det skal for god ordens skyld indskydes, at det er præcis den samme kørsel med den samme trailer, som den sønderjyske vognmand kører. Om årsagen til at det har bedret sig siger vognmanden selv til Trans Inform:

- Jeg kører på Sydtyskland, og det er i bakkerne, at forbedringen er sket. Det kan jeg se på vognens computer. Når jeg kører i bakkerne ved Kassel, går den længere end Volvo'en gjorde.

- Den to-akslede R-500 trækker kan da også klare at gå helt ned omkring 65 km i timen uden der skal skiftes gear. Jeg undgår derfor unødige gearskift, og det er netop en af fiduserne ved at have en motor, der er stærkere.

Lastbilen havde på opgørelsesdatoen rullet 41.200 km, hvor der var forbrugt 12.040 liter gasolie svarende til et forbrugstal på 3,42 km pr. liter. Umiddelbart lyder forbrugstallet også til at være pænt og i den gode ende.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078