23948sdkhjf

Øster Snede ladfabrik tilbage ved de gamle traditioner

De nyudviklede KB-profiler i aluminium har gjort Øster Snede Ladfabriks produkter både stærkere og lettere

De nyudviklede KB-profiler i aluminium har gjort Øster Snede Ladfabriks produkter både stærkere og lettere



Den kendte producent af lad til lastbiler og påhængsmateriel, Øster Snede Ladfabrik er i dag tilbage ved det, der altid har været deres kerneproduktion, nemlig fabrikation af fragt- og distributionslad.

Desuden har virksomheder mange opgaver med udbedring af skader.

Det er et område, der er vokset meget i løbet af de sidste par år. Og der er fyldt op i ordrebogen fortæller direktør Anders K. Larsen.

- Faktisk er det eksterne kunder, der fylder mest, mens Lastas blot er en mindre kunde hos datterselskabet Øster Snede Ladfabrik.

- Med vores udvikling af egne KB-profiler har vi undgået de svage sider, som findes i konkurrenternes profiler. Samtidig har vi haft BST med i udviklingen af en ny aluxeret bund, som har et reduceret støjniveau, når der f.eks. køres med en løftevogn hen over bunden, fortæller han.

Reduktionen i forhold til de tidligere bunde er på 5 DB, hvilket er en mærkbart stor og hørbar støjreduktion.

Lavere omkostninger

De nye KB-profiler (KB står for Kel-Berg) skal på længere sigt implementeres i hele Kel-Bergs produktsortiment, så man opnår en højere form for standardisering og dermed lavere omkostninger for kunderne ved udskiftning af dele m.v. Foreløbig benyttes de nye profiler udelukkende i lad-produktionen hos Øster Snede Ladfabrik.

Ud over almindelige presennings-lad, er man også specialister i opbygninger med fuld sideåbning i form af foldedøre, som er et meget eftertragtet produkt til lukkede ladkasser. Ud fra kundeønsker om at kunne tyverisikre transporterne bedre, anvendes der flere lukkede kasser, og efterspørgslen efter lukkede kasser med fuld sideåbning er stigende. Sidstnævnte ikke mindst i betragtning af, at det kan være et problem at laste langgods ind af bagenden på en lukket kasse, der kun har to bagdøre og måske en enkelt sidedør.


Tæt på motorvejen

Produktionen er i dag centreret omkring fabriksanlægget, der er beliggende tæt på motorvejen i Hedensted. Der beskæftiges 25 medarbejdere hos den østjyske ladfabrik.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063