23948sdkhjf

Anneberg udvider på det skandinaviske marked

Vækst præger det vestjyske transportfirma med stor tankvognsafdeling - har netop åbnet afdeling i Sverige

Vækst præger det vestjyske transportfirma med stor tankvognsafdeling - har netop åbnet afdeling i Sverige



Vi betragter Sverige som et af vore nye vækstområder inden for tanktransport, så vi har taget skridtet fuldt ud og åbnet en afdeling i Göteborg med egne tankvogne, siger direktør Jan Pedersen fra Anneberg Transport A/S.

Anneberg Transport A/S, der har rod i det vestjyske midt mellem Herning, Ringkøbing og Holstebro har gennem mange år formået at placere sig på det transportmæssige europa-kort.

Det store transportfirma har i forvejen afdelinger i Kaufungen/Tyskland, i byen Zielona Go-ra i Polen og i Minsk.

Når man nu har taget springet med etableringen af en afdeling i Göteborg, skyldes det ikke mindst, at firmaet har fået en kontrakt med distribution af flydende gas i specialbyggede gastankvogne.

Foreløbig er der fire tankvogne tilknyttet afdelingen, der beskæftiger en deltidsansat kør-selsleder.

- Vi forventer dog, at der vil komme flere kunder til som vil give yderligere aktiviteter, siger Jan Pedersen.

Det er dog mest inden for kemitransport, at man i øjeblikket oplever en stigende efter-spørgsel på transport. Det er et transportsegment som Anneberg Transport har stor erfa-ring inden for, hvorfor man da også har store forventninger til det svenske transportmar-ked.

- Generelt er der dog der er en stigende efterspørgsel efter den slags transport. på alle de markeder hvor vi normalt opererer. Når man oplever vækst på dette område skyldes det ikke, at der pludselig er kommet en masse nye kunder til.

- Det skyldes nok nærmere, at kunderne for tiden er inde i en vækst, som smitter af på transportsektoren. Men derfor skal man ikke tro at konkurrencen er faldende. Slet ikke, pointerer direktør Jan Pedersen.

- Hvis ikke vi holder øje med omkostningsudviklingen hele tiden og sparer, hvor der kan spares, så går det bare ikke. Samtidig skal man også være innovativ, for følger vi ikke med udviklingen på alle leder og kanter, falder vi i stedet af på det område.

- Så det er en stadig kamp for både at få opgaverne i hus og at opnå et godt økonomisk resultat af arbejdet, fortæller han.

Kortere transittid mellem Polen og vest

På forespørgsel om hvordan udviklingen opleves efter, at der er kommet 10 nye EU-lande, lyder svaret, at man p.t. ikke har set et stort opsving i transportarbejdet i Polen, hvor An-neberg har haft afdeling gennem mange år.

Til gengæld har fjernelsen af den store toldgrænse mellem Polen og Tyskland og hele toldproceduren medført, at der ikke mere er kø på grænsen til Polen. Det betyder også at det går hurtigere at vende et lastvogntog mellem f.eks. Danmark og Polen.

I Polen distribuerer Anneberg også flydende gas, ligesom der køres både med kemitank-vogne og mere almindelige transporter med forskellige former for flydende gods.

Hos Anneberg er transport af stoffet bitumen stadig en af de største godstyper i tank-vognsafdelingen. Bitumen anvendes blandt andet til fremstilling af asfalt og køres fra pro-duktionssteder i udlandet til asfaltfabrikker.

Blandt øvrige godstyper, der også transporteres hos Anneberg, finder man både benzin og gas-olie. Disse produkter køres ud til benzinstationer og små som store kunder.

Sikreste gastransportør i 2003

Anneberg Transport A/S har netop modtaget en udmærkelse fra SHELL GAS. Udmærkel-sen er primært en markering af Sven Annebergs indsats som safety adviser på det sikker-hedsmæssige område. Der er en indsats, der har betydet, at Anneberg Transport A/S er blevet udpeget som den bedste tanktransportør inden for SHELL GAS området i 2003. Komiteen, som har udnævnt Anneberg er fra SHELL GAS - Global, og derfra har man lagt vægt på, at Anneberg Transport har nået de mål, man har sat sig inden for det sikker-hedsmæssige. Og inden for analyser på risici har Anneberg scoret maksimum-points.

Halvdelen er flydende

Anneberg Transport henter ca. halvdelen af omsætningen på transport af flydende produk-ter og råder over ca. 100 tankvogne.

På det administrative plan er der 14 medarbejdere i Grønbjerg, mens der ansat 30 admini-strative medarbejdere i den polske afdeling.

I Kaufungen er der blot en administrativ medarbejder, mens der er to i Minsk og foreløbig en enkelt medarbejder på kontoret i Göteborg. For at reducere arbejdsbyrden på det ad-ministrative plan og samtidig lette kommunikationsforbindelserne er koncernen i øjeblikket i gang med at implementere Comlog fleet management system.

- Det er en opgave, der har stået på i næsten halvandet år. Vi regner med, at det er inve-steringen og arbejdet værd, siger direktør Jan Pedersen til Trans Inform.

Han har store forventninger til systemet, når det først kommer i gang.

Anneberg Transport var et af de første større transportfirmaer, der indførte satellitkommu-nikation til lastbilerne.

Dette system bruges stadig af de lastbiler, der kører rigtig langt østpå, hvor GSM systemet ikke rækker.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11