23948sdkhjf

Tag den hårde diskussion nu

Det er nu piskende nødvendigt, at vognmændene sørger for at tage sig betalt for de markante oliepris-stigninger, som vi er vidne til i øjeblikket, siger DTLs direktør Michael Svane og advarer: - Det er nu man skal tage slagsmålet med kunderne om priserne, medmindre man er en stor filantrop eller har en fyldt pengekasse stående under sengen.

- Tag en utvetydig og hårdhændet diskussion med kunderne. Ellers risikerer vi, at hele den kommende store vækst i transportarbejdet bliver fortæret af olieprisstigninger, siger han og peger på, at ingen ved, hvor længe oliepriserne fortsat vil stige. Samtidig henviser Michael Svane til, at andre områder, som rederier og flyselskaber for længst har reguleret taksterne.

Voldsomme stigninger

ITD peger på, at prisen for en liter dieselolie i Danmark 1. januar 2004 kun var på 5,50 kr.

Derfor opfordres medlemmer til at sikre fuld omkostningsdækning for de prisstigninger, der har fundet sted, og som måtte følge i de kommende måneder, og opfordrer vognmanden til at bruge de konkrete beregninger og kontraktforslag, som ITD har udarbejdet

Det er ikke mindst den enorme efterspørgsel i Kina og også Indien, som har drevet oliepriserne i vejret samtidig med, at også USA har øget sin efterspørgsel. I forvejen har usikkerheden omkring Iraks olieproduktion presset prisen op ligesom uroen omkring den russiske oliegigant Yokos har gjort sit ? og intet tyder på, at olieprisen falder afgørende foreløbigt.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078