23948sdkhjf

Komplet modulvogntogsløsning fra Krone

Den store tyske trailerproducent Bernard Krone har som optakt til den store IAA 2004 messe i Frankfurt lanceret en komplet modulvogntogsløsning kaldet Gigaliner.

Det første eksemplar, der vil blive vist på messen, fortæller lidt om ideen: ?25,25 Jump to future?, står der på siden af den forreste enhed.

Om baggrunden for introduktionen af det nye modulvogntog udtaler dr. Bernard Krone:

- På det tyske vejnet forventes der en tilgang på ca. 70 pct. regnet frem til år 2015. En af de løsninger, der af hensyn til såvel økonomi som miljø bør anvendes i den fremtidige tra-fik, er modulvogntoget med 60 ton vogntogsvægt og en totallængde på 25,25 m, siger han.

Det nye modulvogntog består af en Krone standardtrailer og en tilkoblet kærre, direkte klar til at spænde efter en sættevognstrækker. Tilsammen rummer de to moduler 150 m3.

Testkørsel på almindelig vej

Når den tyske trailerproducent skal vise den undrende presse, hvordan sådan noget fungerer i praksis er der ingen smalle steder.

Bernard Krone havde simpelthen lejet en del af en meget stor testbane i Papenburg i det nordvestlige Tyskland. Her har man også almindelige vejstrækninger med smal tosporet vej og små rundkørsler.

Chaufføren på modulvogntoget kørte ganske enkelt en tur ud ad denne strækning, mens pressen fulgte efter, kørende i en bus, der var forsynet med et videokamera i fronten og flere skærme inde i bussen. Således kunne journalisterne i bussen se hvor let, elegant og problemfrit det 25,25 m lange modulvogntog kørte. Og selv de værste skeptikere kunne opleve, hvor fint køretøjet kom rundt i selv den lille rundkørsel.

Fremtidens kapacitet

Endnu flere har nu fået øjnene op for, at dette må være en af de mange løsninger, man kan tage i anvendelse, hvis man i fremtiden vil opretholde transportkapaciteten med de transit-tider og frekvenser, man kender i dag.

Det første nye konceptvogntog er allerede leveret til det svenske trailerudlejningsselskab PNO Sverige AB, der er ejet af direktør Per N. Ørnstrand i Skanderborg.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062