23948sdkhjf

Sommer

Skoens lange vandring: Snørebåndet kommer fra England, sålen fra Tyskland og læderet fra Italien. Det hele sendes til Thailand, hvor skoens overdel produceres - en rejse på i alt 33.000 km.

Skoens lange vandring:

Snørebåndet kommer fra England, sålen fra Tyskland og læderet fra Italien. Det hele sendes til Thailand, hvor skoens overdel produceres - en rejse på i alt 33.000 km.



Herefter går turen til Danmark, hvor skoens bund produceres. Den færdige sko sendes på lager i Holland (600 km), og efter yderligere 8.000 km ender skoen på markedet i USA. Transport i alt mindst 52.600 km. Hvem sagde, at transport ikke er vigtig ?

Og dette til trods udgør transporten en forsvindende lille del af den færdige vares pris.

Nu skal det så for alvor vise sig, hvordan transportbranchen vil klare konkurrencen fra de nye aktører fra de nyligt indlemmede lande i EU - og om de i det hele taget udgør en trussel. Med den tiltro, den danske trafikminister har til det danske transporterhverv, skulle man ikke mene, at vi behøver frygte konkurrencen - se her, hvad han sagde på DTL's generalforsamling i maj:.

-Som borger og erhvervsmand er jeg fascineret af den dynamik og tilpasningsevne, som de danske transport- og logistikvirksomheder udviser.

Det er en branche, der er præget af hård konkurrence - såvel på EU-plan som på det danske marked. Det stiller store krav til virksomhederne og deres ansatte. Og det er givet, at udvidelsen af EU i år vil øge konkurrencen.

Med den kvalitet, der kendetegner det danske transporterhverv, er øget konkurrence ikke en trussel - snarere tværtimod. Jeg er overbevist om, at den danske transportsektor kan vinde nye markedsandele og indtage en endnu mere fremtrædende plads på det europæiske transportmarked i fremtiden.

At vi europæere er vidt forskellige er jo uomtvisteligt. I rapporter fra Eurostat, som er EU's officielle statistiske kontor, bekræftes dette da også. Her kan man blandt andet læse, at danskernes sundhedstilstand er lidt af et paradoks. Danskerne er blandt de europæere, som føler sig sundest, men de lever kortere tid end den gennemsnitlige EU-borger, og sundhedsvæsenet er ikke noget at prale af. Der er dobbelt så mange hospitalssenge per tusinde indbyggere i Frankrig og Tyskland som i Danmark. De fleste EU-lande har også flere læger end Danmark.

Danske kvinder er således også lidt af en gåde. De føder flere børn end deres EU-medsøstre, men de har samtidig rekord i aktiv deltagelse på arbejdsmarkedet. At danske kvinder så må påregne at dø tre-fire år før deres franske, italienske og svenske medsøstre fra samme årgang, skyldes dog ikke dette faktum, men derimod, at danske kvinder ryger for meget.

Ferien står for døren - for de fleste danskere - og udover arbejdspres m.m., kan du her se, hvorfor du måske er træt eller udkørt.

For hver ny dag kræver af dig:

- Dit hjerte skal slå 103.689 slag

- Du skal trække vejret 24.040 gange

- Du skal indånde 11.800 liter luft

- Du skal spise 1,5 kg mad

- Du skal drikke 1,4 liter væske

- Du producerer ca 3,55 kg affaldsstoffer

- Du skal afgive 0,75 liter sved

- Du skal vedligeholde en temperatur på 37 grader

- Du skal præstere 134 tonmeter energi

- Du skal vende dig i søvne 30 gange

- Du skal tale 4900 ord

- Du skal bevæge 750 større muskler

- Dine negle vokser 0,000115 cm

- Dit hår vokser 0,043 cm

- Du skal aktivere 7.000.000 hjerneceller

Så den ferie er os måske vel undt !

Ha' det rigtig godt til vi ses i august.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062