23948sdkhjf

Rusland vil fremover bruge dobbeltskrogede tankskibe

Efter tankskibet Prestiges forlis ud for den spanske kyst i efteråret 2002 har Danmark øvet en særlig indsats for at sikre, at transport af tunge olier sker i dobbeltskrogede tankskibe. Indsatsen er sket i såvel EU som IMO, hvor det sidste år lykkedes at få en bred international aftale om udfasning af enkeltskrogede tankskibe.

Med henblik på specielt at sikre danske farvande blev der herudover allerede primo 2003 lavet en særlig aftale med danske redere og erhvervsvirksomheder om transport af tunge olier til og fra Danmark.


Rederierne tilfredse

Danmarks Rederiforening er tilfreds med resultatet af økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens besøg i Rusland, fordi det allerede nu sikres, at Rusland kun vil gennemføre sine olietransporter gennem bl.a. danske farvande med dobbeltskrogede tankskibe.

- Det er samtidig glædeligt, at man fra russisk side har bekræftet, at man vil følge de regler der er vedtaget i IMO uden at benytte de undtagelsesmuligheder, der er i IMO-konventionen, lyder det fra Danmarks Rederiforening.

-----

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079