23948sdkhjf

Fremgang for Fredericia Ro-Ro forbindelse til Estland

Fredericia Shipping A/S startede i januar i samarbejde med A/S Freselle i Tallinn en ny ro-ro rute fra Muuga i Estland til Fredericia og videre til Lübeck og retur til Muuga. Ruten betjenes af ro-ro skibet Gladys, der anløber Fredericia hver mandag og har allerede opnået en markant interesse.

- Gladys er en dame af lidt ældre dato, men hun har bevist sin funktionsdygtighed til fulde, ved at overholde sejlplanen utroligt præcist, siger salgsdirektør Kurt Drejer, Fredericia Shipping.

Interessen for at benytte ruten har været konstant stigende siden åbningen, og Kurt Drejer forventer, at interessen er blivende.

- Det er ikke kun rullende gods, men også et stigende antal containere, der trækker godsomsætningen opad, siger Kurt Drejer.

Gladys afgår fra Muuga fredag og ankommer til Fredericia mandag morgen. Samme dags eftermiddag afgår skibet til Lübeck, hvorfra det sejler torsdag og ankommer til Muuga fredag.

Et stærkt kort

Netop ankomsten i Fredericia mandag morgen er så stærkt et kort for Fredericia Shipping, at virksomheden har fået flere faste kunder i Tyskland, der ikke vil vente til ankomsten i Lübeck.

- Det er ikke så meget geografi, men mere sejlplanen, der passer de tyske kunder, siger Kurt Drejer.

Fredericia Shipping A/S og AS Freselle driver i fællesskab rederiet CH Line, der står for driften af Gladys, der kan rumme omkring 60 trailere. Der medtages desuden containere samt såkaldte MAFI-vogne og chaufførledsagede køretøjer, Gladys har plads til 12 passagerer.

- Vi er meget tilfredse med eksporttrafikken fra Estland, og hvis interessen for import stiger, så kan det blive aktuelt med en udvidelse af ruten ? eventuelt med et skib mere, siger Kurt Drejer.

Det er især råvarer som træ og stål, der eksporteres fra Estland, samt halvfabrikata eller færdigvarer inden for samme kategori. Den anden vej er det især rullende materiel.

Fredericia Shipping A/S har agenturet for alle afgange fra Fredericia, mens Freselle står for bookingerne fra Baltikum.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08