23948sdkhjf

Nærskibsfart på bordet i EU

EUs transportministre mødtes for kort tid siden til et uformelt rådsmøde, hvor hovedemnet var EUs arbejde for at fremme brugen af nærskibsfart.

Det hollandske formandskab har vist betydelig interesse for at sætte nærskibsfarten på dagsordenen. Drøftelserne skete bl.a. på baggrund af en rapport fra EU-Kommissionen, der viser, at nærskibsfarten fortsat står for omkring 40 procent af EUs interne transport, og at søfart vokser i samme takt som landtransport.

Nærskibskvalitet

På mødet blev der tilsagt støtte til en række igangværende initiativer, men som noget nyt kom en plan om at etablere et ?Motorways of the Sea Quality Label?. En sådan etiket foreslås sat på intraeuropæisk liniefart, der opfylder en række kvalitetskriterier, og formålet hermed skulle være, at det vil gøre det lettere for rederierne at markedsføre sig overfor potentielle nye kunder.

Endnu et bureaukrati

I Danmarks Rederiforening hæfter man sig ved, at er uklart, hvordan dette tiltag hænger sammen med muligheden for at opnå EU-støtte, og rederne har derfor advaret de danske myndigheder mod at indføre sådant yderligere bureaukrati og peget på, at EU snarere bør fokusere på at fjerne hindringer for nærskibsfartens udvikling såsom unødigt bureaukrati og manglende effektivitet i europæiske havne.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158