23948sdkhjf

Terror-sikring af farligt gods

De gruppen, der udarbejder ADR konventionen, er nu færdig med at behandle de rettelser, der skal implementeres 1. januar 2005, senest 1. juli 2005, oplyser trotters

Rettelserne består af mindre rettelser, indførelse af nye UN numre, omstrukturering af klasse 6.2, samt indførelse af et nyt kapitel 1.10, som omhandler terrorsikring.

Indførelsen af kapitel 1.10 medfører ændringer i uddannelseskravet til alt personale, der kommer i kontakt med farligt gods i henhold til ADR konventionen.

trotters udsender i efteråret opdatering til ADR konventionen til sine abonnementer.

Da den nye ADR konvention 1. januar indfører et nyt afsnit, der på samme måde som IMDG og IATA, pålægger afsendere og transportører at indføre sikringsretningslinier, som modtræk mod eventuelle terrorhandlinger, har trotters valgt at lave et koncept, der skal hjælpe kunderne videre på dette felt - eventuelt som led i en sikkerhedsrådgiver-ordning eller som en ordning på timebetaling.

Smittefarlige stoffer

I den nye ADR konvention er WHOs retningslinier for forsendelse af klasse 6.2 stoffer og genstande (blod, væv, kropsvæsker osv.) indarbejdet. Det betyder, at branchens nuværende klassifikation af klasse 6.2 genstande og emballering af disse til transport, ændres i et omfang, som vil kræve nyt indhold i dokumenter, ændring af nuværende emballager, fornyet uddannelse til såvel pakkende som dokumentudfyldende personale.

- Et eksempel på disse ændringer er, at alment praksis, ved f.eks. udlevering af prøve-konvolutter til patienter, som hjemme tager prøven og som poster denne via postkasse, ikke kan gennemføres uden radikale ændringer i procedurer og mærkning af emballagen, oplyser trotters.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077