23948sdkhjf

Kortere vej til tunge krancertifikater i Nordjylland

Nordjyske lastvognschauffører, der har haft behov for krancertifikat til kraner over 25 tonsmeter, har hidtil skullet rejse til Århus for at få den nødvendige uddannelse. Men efter sommerferien er AMU Nordjyllands KompetenceCenter for Transport og logistik selv klar med Kran E-kurser, der giver adgang til betjening af alle lastvognskraner over 25 tonsmeter.

AMU Nordjylland har anskaffet en Scania R124 LA 6X2/4 tween-stear trækker, der er opbygget med en Palfinger kran.

- Udviklingen går mod tungere lastvognsmonterede kraner og derfor er efterspørgslen efter kran E-certifikaterne steget markant i de senere år. Derfor er vi meget glade for, at vi nu selv kan tilbyde chaufførerne uddannelse her i Aalborg, siger virksomhedskonsulent Erik Nielsen, AMU Nordjylland.

Palfinger kranen er model PK 29002D, der har en hydraulisk rækkevidde på 14,6 meter og er udstyret med en Scanreco fjernbetjening.

Stor investering

Kranen leveres med AOS: elektronisk armsvingstopsystem. LED: elektronisk

momentviser. En Fly-jip type PJ060B som giver en hydraulisk rækkevidde på 23,2 meter. Endelig er kranen udstyret med 2,2 tons wirespil.

Samlet har lastvogn og kran kostet omkring 850.000 kroner.

- Det er en stor investering for os, men den er drevet af virksomhedernes behov. Der er flere og flere løfteopgaver inden for eksempelvis byggeriet, der forventes klaret med lastvognskraner.

Det første kursus til Kran E starter i midten af august.

Styrker kompetencen

Udviddelsen af kranuddannelsestilbuddet for lastvognschauffører kommer samtidig med AMU Nordjyllands KompetenceCenter for Transport og logistik har oprustet kranuddannelserne på travers- og portalkraner med indviet en nybygget kranhal på ca. 600 m2, der er fuldt udstyret med to kranbaner, to gulvbetjente kraner og to kraner med manøvrehuse.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079